Mon. Apr 15th, 2024

Zrínyi Ilona Matematikaverseny, Versenykiírás – 2020

A kecskeméti székhelyű Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós (megyei, országos) matematikaversenyt. Immár tizenegyedik alkalommal szervezhetem meg a versenyt a mi megyénkben is.

Az első forduló 2020. február 21-én, pénteken lesz a perecseni illetve nagyfalui iskolákban. Itt nyerhetik el a jogot a versenyzők, hogy részt vegyenek a 2020. április 17-19 között megszervezendő döntőn, melynek helyszíne Kecskemét lesz. A versenyt teszt formájában bonyolítjuk le az alapítvány honlapján (www.mategye.hu) olvasható szabályok szerint.

A Zrínyi Ilona matematikaverseny célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorok elsősorban a tanulók logikus gondolkodását mérik. Lehetőséget biztosítanak arra, hogy az iskolák 2-8., illetve 9-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat. Egy iskolából tetszőleges számú versenyző indulhat.

Nevezési határidő: 2019. október 15.

Nevezési cím: nevezni kizárólag az alapítvány számítógépes rendszerén keresztül lehet. (A szerver túlterhelése miatt célszerű nem utolsó napra hagyni a nevezést.) Azok az iskolák, amelyek már részt vettek a versenyben az eddig is használt kóddal és jelszóval regisztrálhatnak. Az újonnan benevező iskolák pedig megkapják a saját kódjukat és jelszavukat. A versennyel kapcsolatos bármilyen kérdés, kérés esetén a kicsiandi@yahoo.com címen, illetve a 0744-156.564 telefonszámon vagyok elérhető.
Várom minden matematikát kedvelő kolléga érdeklődését valamint a metematikát kedvelő tanulók jelentkezését!

Vig – Szabó Andrea tanítónő,
a verseny Szilágy megyei szervezője