Tue. Mar 5th, 2024

XXI. Krasznai Napok és IV. Szilvafesztivál

,,Kraszna és környéke lakosai, valamint a magyarországi testvértelepülésekről érkezett vendégek együtt ünnepeltek augusztus 30. és szeptember 1. között, a XXI. Krasznai Napokon és IV. Szilvafesztiválon. A változatos programkínálat és a nyár utolsó hétvégéjének kellemes eltöltésé más településekről is Krasznára vonzotta az érdeklődőket. A három napos rendezvény sokszínű programkínálatából mindenki megtalálhatta a maga számára legmegfelelőbbet.

A rendezvény hivatalos megnyitójára szombaton délelőtt 10 órakor került sor a polgármesteri hivatal udvarán. Ardelean Petru-Lucian mároni-, illetve Sandor Sorin helyi ortodox lelkészek, Borzási István baptista, Duma Ferenc római katolikus, és Bogdán Szabolcs református lelkipásztorok külön-külön imádságban kértek áldást a rendezvényre és az 50. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokra.

Bogya Miklós polgármester házigaz­daként nagy szeretettel üdvözölte a vendégeket határról innen és túlról. Elmondta, hogy már hetekkel ezelőtt megkezdődtek az előkészületek, hogy ebben a három napban minden a helyére kerüljön, és méltóképpen ünnepelhessék a Krasznai Napokat, melynek célja, hogy egybegyűjtse a krasznaiakat, és a Krasznáról elszármazottakat, illetve, hogy jó hangulatot, kellemes időtöltést biztosítson az idelátogatóknak. Egy közösség akkor életképes, ha össze tud fogni és közös erővel létre tud hozni valamit- mondta el beszédében a polgármester. Krasznán erre az utóbbi időben több példa is akad. Számos olyan rendezvény, létesítmény volt, illetve épült, ami összefogással jött létre, de a Krasznai Napok az egyik legkitűnőbb példája ennek az összefogásnak, mert itt az asztalra kerülő ételtől kezdve a játszótérig mindenki hozzáadott, hozzátett valamit – nyugtázta elégedetten Bogya Miklós, külön-külön megköszönve a szervezőcsapatnak, a polgármesteri hivatal és a Crasna Serv KFT alkalmazottainak, az önkéntes tűzoltóknak, a Cserey-Goga Technológiai Líceum pedagógusainak, és az RMDSZ helyi, illetve Krasznai Nőszervezetének.”

A rendezvényről az e heti Szilágyságban olvashatnak.