Tue. Jul 16th, 2024

XIII.Szüreti Öregfiú Focitorna

Kárásztelek, 2022. október 8.

            Érdekes évszak az ősz. Idén is sokszor megtréfálta a szőlő, napraforgó, krumpli termelő gazdákat. Szombaton is szomorúan indult a reggel . A varsolci tetőn Seres Dénes kedves nótája jutott eszünkbe (hogy …Messze van a kicsiny falunk, de a tornya mégis ide látszik), mivel a Kraszna völgyét olyan tömött köd  fedte , még a templomok tornya sem látszott.. . És végig kisért ez a köd  a kárásztelki betérőig, 17 perc késést okozva számunkra . Csóka Laci csapatának jobb szerencséje volt  Sarmaság felől jövet , úgyhogy mire megérkeztünk , nagyban ment a hagymás-zsíroskenyér fogyasztása a focipálya melletti fedél alatt. Öröm volt az újratalálkozás a benevezett 11 csapat tagjaival, közülük nagy részével baráti viszony alakult ki. Különösen örültünk a kolozsvári főkonzulátus csapatának , amely főkonzul Grezsa Csaba vezetésével tisztelte meg , most már sokadikszor rendezvényünket. Ugyanúgy örültünk a református lelkészek gyakorlatban is népüket szolgáló csapatának az új esperes , Kádár Tamás vezetésével. Isten tartsa meg egészségüket és jószokásukat, mi mindig visszavárjuk őket durvaságmentes focitornánk hírnevének emelésében. Hasonló öröm volt , hogy Kalotaszeg csapatát Antal István körösfői igazgató és Vincze Minya István kalotaszegi esperes vezette és játszottak is betyárosan egészen lesántulásokig. Végül a Mindenható olyan kitünő focizásra alkalmas időt varázsolt a kárásztelki pálya környékére, hogy rajzolni sem lehetett volna szebbet.

A találkozó döcögve indult be , nehezen lehetett elcsalni a közönséget a megterített asztal mellől, ahol víz mellet egyéb folyadékok is kínálták magukat.

A sorsolás megejtése után  következtek a himnuszok , majd az Isteni áldás –Mahajduda János plébános jóvoltából, aztán a köszöntések Faluvégi Ferenc polgármester és Grezsa Csaba főkonzul részéről .

             A  megyei stáb tagjai(Kovács Kuruc János ,Csóka László, Sütő József, Birta Szabó János Tamás, Kiss Gábor,Szeredai Dezső) a csapatkapitányok segítségével két csoportba sorsolta a csapatokat. A csoport : Sarmaság, Kraszna I, Kémer, Szilágyperecsen, Főkonzulátus, és B csoport: Kalotaszeg, Szilágyzovány,Kárásztelek,Szilágynagyfalu , Református lelkészek, Kraszna II.

            Játékvezetők:Csapó Albert,Mike László,Téglás József, Máthé Sándor (Zilah), Balázs Attila , Vincze Dávid (Körösfő) ,Fazakas Béla (Szilágyborzás).

            A selejtező mérkőzések után a következő eredmények születtek:A csoprt :1. Kraszna I – 10 pont, 2. Sarmaság – 8 pont, 3. Konzulátus – 5 pont, 4. Szilágyperecsen – 4 pont 5. Kémer-  0 pont. B csoport: 1. Szilágyzovány – 13 pont, 2. Szilágynagyfalu – 12 pont, 3. Kraszna II – 10 pont, 4. Kárásztelek -4 pont, 5. Református lelkészek-  2 pont, 6. Kalotaszeg -1 pont.

Az elődöntő eredményei: Kraszna I – Szilágynagyfalu  (0-0 ) a meccs végén, majd 4-2 a hetes rugások után ,valamint Szilágyzovány –Sarmaság 2-0.

A döntő Szilágyzovány – Kraszna I   1 – 0, a harmadik helyért Szilágynagyfalu – Sarmaság – 6-5 (hetes rugásokkal).

Két gólkirály is lett Bálint Attila és Pap  Sámuel mindkettő Krasznáról, valamint a legjobb kapus Tódor Attila szintén a krasznai csapatból.

A fair play díjat Kalotaszeg csapata kapta.

          A rendezvény vége felé megérkezett a megyei vezetőség is Seres Dénes képviselő úr vezetésével, akik délelőtt a szilágysomlyói esperesi hivatal felavatási ünnepségén is részt vettek. A díjakat így az ő segédletükkel osztottuk ki  Faluvégi Ferenc , Szabó Dani Ferenc, Seres Dénes, Kovács Irénke, Szilágyi Róbert és Simonfi Mária hozzájárulásával.A képviselő úr egyebek között megemlítette , hogy a a Fociszilveszter mostmár remélhetőlegVarsolcon fog lenni. Addig a tornaterem építése befejeződik.

    A harmadik félidőn a kultúrotthonban aztán kitűnő, háromfogásos vacsora, pálinka és jóbor mellett  elénekelhettük a valóságban is  Dénes néhány kedvelt nótáját is. Beesteledett mire távoztunk , a kárásztelkiek akkor kezdték igazán járni a táncot. Nem voltunk annyian mint 2013-ban , az a kilenc év tarolt a sorainkban, egyikünk sem fiatalodott.

Köszünjük a házigazdáknak a kedves vendégszerető fogadtatást.

Zilah, 2022. október 12.                                                              Kovács Kuruc János

                                                                                                           Csóka László

                                                                                                      Birta Szabó János Tamás