Fri. Feb 23rd, 2024

XI. Szüreti-kupa szilágysági magyar öregfiúknak

Gyönyörű időre ébredtünk szombat reggel, alkalmas idő alakult a sportot kedvelőknek meg a hegyen szüretelőknek is.

Seres Dani vonalazott, frissen öntözött kispályákkal és őszinte öleléssel várta a megyeszékhelyről érkezőket. Bréda Ferenc gőzölgő kávéval, a házigazdák pedig az elmaradhatatlan zsíros kenyérrel és vereshagymával (de szíverősítő is előkerült a nem focizóknak). Sajnos a benevezett nyolc csapatból végül csak hétnek sikerült eljönni a találkozóra: Kraszna, Szilágynagyfalu, Zilah, Ráton, Kárásztelek, Bánffyhunyad és Körösfő.

Játékvezetők: Antal Ferenc Fradi, Almási Tibor, Csapó Albert, Téglás József, Szigyártó Zsolt.

A találkozó lassan, komótosan indult a himnuszok eléneklésével, Kovács István református lelkipásztor áldásával, Szilágyi Róbert a Szilágy Megyei Tanács alelnökének és Bogya Miklós polgármester köszöntő beszédével és jókívánságokkal.

A csapatok csoportba való sorsolása a következő lett: A csoport: Szilágynagyfalu, Ráton, Bánffyhunyad, Zilah és B csoport: Kraszna, Körösfő, Kárásztelek

A továbbjutók: Szilágynagyfalu és Zilah, valamint Kraszna és Körösfő.

További eredmények: Szilágynagyfalu-Körösfő 6-0, Kraszna – Zilah 0-3.

A harmadik helyet hetesrugásokkal döntötték el Kraszna és Körösfő csapatai, melyet a krasznaiak egy golkülönbséggel nyertek meg. A döntő Szilágynagyfalu – Zilah 0-1.

Első helyezett lett Zilah, második Szilágynagyfalu, harmadik Kraszna, negyedik Körösfő csapata lett. A gólkirály Farnas Ferencz (Bobi) Szilágynagyfaluból, a legjobb kapus Tódor Attila Kraszna. A fair play díjat a Bánnfyhunyad csapata kapta.

A diplomákat, kupákat és serlegeket mint mindig, Seres Dénes képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke, Bogya Miklós polgármester, Végh Sándor alispán és Szigyártó Zsolt adta át a résztvevő csapatoknak, valamint a győzteseknek. Seres Dénes szerint, azok a vesztesek, akik ilyen szép napon rendezett találkozóra nem jöttek el.

Akik mindig besegítenek a szervezésben: Ősz Sándor, Molnár Imre (Imy Trans), Domokos Biri Ferenc, köszönet érte.
A harmadik félidő a megszokott helyen jó hangulatban zajlott le. Köszönet a szervezőknek a finom ebédért.
Csóka László,
Kovács Kuruc János