Tue. Jun 18th, 2024

Várják a jelentkezőket! – XVI. Focipünkösd szilágysági öregfiúknak Désháza, 2019. május 4.

Désháza 2014. augusztus 23-án Szent István napi focitornát szervezett utoljára. Az idő múlik, de az emlékek tovább kísérnek. Azok, akik részesei lehettek annak az őszinte, meleg baráti fogadtatásnak, és igazi magyaros vendéglátásnak, mai napig szeretettel gondolnak désházi barátaikra.

Az, hogy nem lesz másképpen az idei Focipünkösdkor, garancia reá Petkes András új polgármester, Molnár József alpolgármester, Lakatos András csapatkapitány és a mögöttük felsorakozó öregfiúk s falujuk becsületére sokat adó désházi polgárok.

A focitalálkozót a Szilágy megyei és a désházi RMDSZ szervezi, a Csuporka néptáncegyüttes és az áldozatválaló magánszemélyek. A rendezvény a szilágysági magyaroknak szól, de szurkolni, szórakozni velünk, mulatni, mindenkit szeretettel várunk. Jelentkezni május 1-ig lehet, utána csoportsorsolás következik.

A szabályok változatlanok, kispályás mérkőzésekről van szó, az anyagiak maradnak a Szilágysomlyón, a XVII. Fociszilveszteren elfo­gadottak. A kupákat a megyei szervezők szer­zik be, a meghívókat, plakátokat és diplomákat Szalai István készíti zilahi Info Graph kft. irodájában. A zenét újból a nagyfalusi Csengettyűsök szolgáltatják Birtalan József vezetésével. A játékvezetőket közösen teremtik elő a megyei szervezők és a helybéli rendezők, akik még gondoskodnak a szabályosan megvonalazott, sarokzászlóval ellátott játékpályákról, három féle zászlóról (magyar, román, európai), hangosításról, 3 esetleg 4 féle himnuszról, tisztálkodási lehetőségről, WC, büfé, egészségügyi ellátó személyzetről, rendfenntartókról, egyházi szemé­lyekről a reggeli nyitó előtti áhitatra és a vacsora előtti imára, zsiros kenyérről vereshagymával, bőséges vacsoráról, a jó hangulatról, (és ha lehet jó időjárásról).

Az 50 év feletti focizni vágyó vagányokat külön bekerített műfüves pálya várja. A désháziak külön meghívják szilágysámsoni, szilágybagosi, zsoboki, körösfői, nyárszói barátaikat egy kis testedzésre és torokköszörülésre.
A vándorkupát Szilágynagyfalu csapata hozza.

Mindenkit szeretettel várunk!

Petkes András                                  Lakatos András
polgármester, Désháza        csapatkapitány, Désháza

Kovács Kuruc János – Csóka László
szervezők-Zilah