Sun. Apr 14th, 2024

Valeriu Gheorghiţă: Az oltás jelenti a biztos, hatékony és gyors orvosi megoldást, hogy életünk visszatérjen a normalitásba

A koronavírus elleni oltás jelenti a biztos, hatékony és gyors orvosi megoldást ahhoz, hogy az életünk visszatérjen a normális kerékvágásba, jelentette ki kedden Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora.

A Carol Davila Sürgősségi Katonai Kórház járványügyi főorvosa kedden kapta meg az oltást a kórház járóbeteg részlegén berendezett oltási központban.

,,Megkaptam ma az első oltást. Hónapok óta várok kollégáimmal együtt erre a pillanatra, egy olyan oltás megjelenésére, amely minden biztonsági, minőségi és hatékonysági követelménynek eleget tesz. (…) Az oltás jelenti a biztos, hatékony és gyors orvosi megoldást ahhoz, hogy együtt és csakis együtt lehetővé tegyük, hogy az életünk visszatérjen a normális kerékvágásba” – mondta Gheorghiţă, miután az oltást megkapta.

A katonaorvos szerint az immunizálás csökkenti a pandémia negatív következményeit és korlátozza az elhalálozások számát.

Gheorghiţă megjegyezte ugyanakkor, hogy az oltási folyamat rendben zajlott, minden nagyon jól elő van készítve és meg van szervezve az egészségügyi felméréstől az epidemiológiai kérdőíven át az oltás beadásáig és az azt kövező 15 perces várakozási idő biztosításáig.

agerpres.ro