Mon. Jul 22nd, 2024

Vakáció a sarmasági könyvtárban

,,A tavalyi év sikerein felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy idén ismét megszervezzük a „Vakáció a könyvtárban” programunkat. Kolléganőim segítségével igyekeztünk interaktív és tanítójellegű programokat kitalálni, amelyeket a gyerekek is, és mi is ugyanolyan élvezettel élünk meg. Ez a vakációs program kicsit különbözik a többitől, a legtöbb foglalkozás, amelyeket szerveznek, egy hét alatt véget ér. Mi úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk lekötni a gyerekek figyelmét a nyár nagy részében.

A foglalkozásokat egy héten kétszer, kedden és csütörtökön tartottuk, minden alkalom adott témára épült. Összesen tizenegyszer találkoztunk a gyerekekkel, július 23-tól augusztus 29-ig….

Tartalmasan telt a nyár, reméljük, nem csak számunkra, hanem a hozzánk ellátogató gyerekek számára is. Igyekeztünk minden héten négy óra tudást, élményeket adni a gyerekek számára, amelyekre majd kedvesen tekinthetnek vissza. Mint már említettem, minden nap egy adott témára épült, amelyet szerettünk volna kicsit elhatárolni az iskolai tanóráktól, az ismeretátadást áthelyeztük az osztálytermekből a sarmasági kultúrközpontba és a kastélykertbe, hogy játszva, szórakozva bővítsük tudásunkat.

A tizenegy alkalommal összesen 85 különböző gyerek vett részt, alkalmanként 25-45 személlyel dolgozhattunk együtt, amelyhez természetesen segítőtársakra volt szükségem. Ezúton szeretném megköszönni kitartó munkáját kolléganőimnek: Kocsis-Feri Zsuzsannának, Katona Erzsébetnek, Bondor Gabriellának és Kocsis Melindának. Nemcsak a segítséget köszönöm, hanem támogatásukat, remek ötleteiket és kreativitásukat. Talán közhelyes, de mégis igaz: „Egységben az erő!” Az ember egyénileg is sikeres tud lenni, de ha csapatban dolgozik, a siker garantált.
Köszönettel tartozom továbbá Dombi Attila-Jánosnak, Sarmaság Község polgármesterének és a Sarmasági Polgármesteri Hivatalnak, a Pro Sarmaság Kulturális Egyesületnek és az RMDSZ Sarmasági Szervezetének, hogy helyet és támogatást biztosítottak programunknak, köszönjük a névtelen adományokat, amelyek segítségével gazdagabb lett a Nyárzáró ünnepség és a kis útravaló, amelyet a gyerekeknek készítettünk. Köszönjük a szülőknek, hogy bizalmat adtak számunkra és gyermekeik részt vehettek ezeken az alkalmakon, és nem utolsó sorban köszönjük a drága gyermekeknek, hogy minden egyes alkalommal megörvendeztettek jelenlétükkel és lelkesedésükkel.

Beszámolóm végéhez érve megköszönném a gyerekeknek, hogy beengedtek a szívükbe, és barátságunkat egy karkötővel vagy nyaklánccal pecsételték meg. Egy ember számára a legőszintébb és legtisztább kapcsolat egy gyermek barátsága lehet, nincs hátsó szándék, nincs mögöttes tartalom, hanem csakis az őszinte szeretet, amelyért tiszta szívemből hálás vagyok!
Erre a kapcsolatra építve bízom benne, hogy jövőre is találkozunk!

A vakációs tevékenységekről az e heti Szilágyságban olvashatnak.