Sat. May 21st, 2022

Utasításokat adott az oktatási minisztérium a végzős osztályok tevékenységére vonatkozóan

Utasításokat adott vasárnap késő este az oktatási minisztérium, amelyeket minden tanfelügyelőségnek és iskolának megküldtek, és amelyek tisztázzák a végzős osztályok működésére vonatkozó rendelkezések alkalmazását a piros forgatókönyvben szereplő iskolákban, és – a karantén kivételével – megteremti a fizikai jelenlét lehetőségét minden osztályban, minden iskolában – nyilatkozta az AGERPRES-nek az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu azt mondta: a piros forgatókönyv szerint működő tanintézmények nyolcadik, tizenkettedik és tizenharmadik osztályba járó tanulói, valamint a posztliceális oktatás és a szakiskolák végzős tanulói számára fizikai jelenléttel folyik az oktatás, legfeljebb 15 tanuló jelenlétével a nyolcadik, és legtöbb 17 tanuló jelenlétével a többi végzős osztályban.

A tárcavezető hozzátette: a szabályzat nem ír elő számszerű korlátozásokat a piros forgatókönyv szerint működő tanintézményekben működő óvodai csoportok és elemi osztályok számára.

A dokumentum azt is előírja, hogy a végzős osztályok azon tanuló számára, akik valamilyen okból fizikailag nem vesznek részt az órákon, az iskola köteles online rendszerű oktatást szervezni, a helyi konkrét helyzetnek megfelelően.

A rendelet szerint a tananyagpótló órákon – a karantén kivételével – minden esetben megengedett a fizikai jelenlét.

agerpres.ro