Tue. Jul 16th, 2024

Uniós forrásokból építenének aquaparkot Szilágysomlyón

Európai uniós forrásokból építenének aquaparkot Szilágysomlyón, a Broszkó (Broscarie) strand közelében, a város és Szilágyperecsen között.

Szabó Ernő Csaba városgazda elmondta, a település polgármestere nemrég az európai alapokért felelős miniszterrel találkozott, és a megbeszélt témák között szerepelt egy aquapark létrehozása, amely a remények szerint Szilágy megye egyik legnépszerűbb turisztikai szabadidőközpontja lehetne.

A tervek szerint az európai forrásból épülő aquapark és a termálvizes medencék számos turistát vonzanának a városba. A szilágysomlyói aquapark a nagyváradiéhoz lenne hasonló, ezért a Nymphaea vezetősége nemrég a városba látogatott, hogy felmérje a hozzájuk hasonló aquapark létrehozásának lehetőségét.

A városgazda elmondta, jelenleg a beruházáshoz szükséges forrás, támogatás megszerzése a cél, amennyiben finanszírozást kapnak az aquapark megépítésére, elkezdik a munkálatokat. Szilágysomlyó a szabadidőközpont, a Báthory-vár és a Silvania pezsgőgyár révén a megye egyik legjelentősebb turisztikai célpontjává válna, ahonnan könnyen megközelíthető a hagymájáról, falumúzeumáról, Báthoryakról ismert Szilágyperecsen, a boráról nevezetes Kémer és Kárásztelek, valamint Szilágynagyfalu és környéke.

További részleteket a https://maszol.ro/gazdasag/Unios-forrasokbol-epitenenek-aquaparkot-Szilagysomlyon honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.