Thu. Apr 18th, 2024

Újra versenybe szállhatnak Erdély humoristái – áprilisban startol a 16. Erdélyi Humorfesztivál

Az RMDSZ 16. alkalommal szervezi meg az Erdélyi Humorfesztivált György Botond és András Előd humoristákkal közösen április 4–7. között Kolozsváron. A szerdai sajtótájékoztatón a szervezők elmondták: az idei Humorfesztivál nagy izgalmakat rejteget, ugyanis újra megszervezik az Erdélyi Amatőr Humoristák Versenyét, és más alternatív programokkal színesítik a fesztivál programpalettáját.

 András Előd humorista az idei humoristák versenyének részleteit ismertette. Elmondta: ötperces saját történetekkel jelentkezhetnek a humoristák a verseny@humorfeszt.ro címen 2019. március 25. éjfélig. Az előválogatók március 27-én Csíkszeredában, 28-án Nagyváradon és Kolozsváron, 30-án pedig Marosvásárhelyen zajlanak. A 16. Erdélyi Humorfesztivál döntőjének győztese 2000 lejes díjban részesül. „Az idei versenyen különösen örülnénk annak, ha női produkciókat, valamint páros előadásokat is láthatnánk a színpadon” – jelentette ki András Előd.

György Botond humorista a versenyen való részvétel fontosságára hívta fel a figyelmet. „A Humorfesztivál versenyét kétévente rendezzük meg, arra szeretnénk mindenkit bátorítani, hogy jelentkezzen, hiszen azok a humoristák, akik előző években befutottak, ma már a Humorfesztivál szervezésében tevékenykednek, ami elengedhetetlen. A verseny döntőjébe három személy juthat tovább, azonban fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy abban az esetben, ha mondjuk öt ember érdemli meg a döntőben való szereplést, akkor ezt is biztosítani tudjuk” – nyilatkozta a humorista.

Iánosi Zsolt a fesztivál újdonsült főszervezője elmondta: idén fontosnak tartották azt is, hogy a stand up mellett az érdeklődök más alternatív programokon is részt vehessenek.  „A megszokott stand up előadások mellett lehetőség nyílik egy beszélgetésre is Könczey Elemér grafikussal, valamint Az együttélés etikája címmel szervezett esten alkalom adódik a személyes történetmondásra is, ahol a fellépők témába illő tárgyak bemutatásával érzékeltethetik az együttélés nyújtotta örömöket. Emellett, a humoros slam poetry est sem marad el” – jelentette ki a főszervező.

A történetmondó estre, valamint a humoros slam poetry veresenyre a Nest Facebook– és Instagram-oldalán jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az idei Humorfesztiválon a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Felméri Péter, Csenki Attila és Benk Dénes, Zsók Levente, András Előd és György Botond nevetteti meg a közönséget.

Jegyvásárlással kapcsolatos információk és további részletek hamarosan a http://humorfeszt.ro/ oldalon lesznek elérhetők.