Thu. Jun 8th, 2023

Újabb tanintézményeket újítanak fel Zilahon

Bútorzattal, digitális és taneszközökkel látnának el 25 zilahi oktatási intézményt, valamint a Zilahi Iskolás Sportklub három csoportját.

A múltheti rendkívüli tanácsülésen a zilahi városatyák megszavazták azt a határozattervezetet, mely alapján az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében megpályázzák az említett tanintézmények fejlesztését. A támogatási kérelem teljes összege közel 28 millió lej, ennek nagy része vissza nem térítendő uniós támogatás. Az önkormányzat mindössze 12 ezer lejjel kell hozzájáruljon a beruházáshoz.

Fazakas Miklós, Zilah RMDSZ-es alpolgármestere elmondta: „A projekt tíz óvoda, 15 általános iskola és líceum, valamint a Zilahi Iskolás Sportklub három csoportjának fejlesztését, korszerűsítését tartalmazza. Általa kialakítanánk 25 informatikatermet, digitális eszközökkel látnánk el 438 tantermet és csoportot, továbbá didaktikai eszközökkel 290 tantermet és csoportot. Új bútorzattal és didaktikai kellékekkel gazdagítanánk 15 természettudományi laboratóriumot, 15 szaktantermet, 15 sporttermet, a sportklub sportrészlegét, 25 tanácsadói és pszichopedagógiai rendelőt, valamint 3 szaklíceumi műhelyt”.

A felújításról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Ujabb-tanintezmenyeket-ujitanak-fel-Zilahon oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.