Fri. May 31st, 2024

Újabb segítség a vizsgázó diákok számára: már két szett gyakorlótétel elérhető magyar nyelven

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium az idén vizsgázó nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak hetente teszteket tölt fel a http://rocnee.eu/testeantrenament/ honlapra, újabb és újabb lehetőséget biztosítva számukra a gyakorlásra. Az Országos Értékelési és Vizsgaközponttal együttműködve kidolgozott feladatlapok a tételmodellek mintájára készülnek, így ezek megoldása hozzásegítheti a tanulókat a vizsgán való jó eredmények eléréséhez.

A tételek jelentős száma (hetente 110) és azoknak gyors elkészülte miatt az Országos Értékelési és Vizsgaközpontnak nincs lehetősége biztosítani a tételek magyar nyelvre való fordítását, ezért a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet és a kisebbségi főigazgatóság koordinálásával önkéntes pedagógusok dolgoznak azon, hogy elérhetőek legyenek a feladatsorok magyar nyelven.

A példátlan összefogás eredménye, hogy rekordidő alatt készült el az első szett tétel magyar nyelvű fordítása:
https://rocnee.eu/testeantrenament/30-03-2020-en8-traduceri.html
https://rocnee.eu/testeantrenament/30-03-2020-bac-traduceri.html

Örömmel tapasztaltuk, hogy a vállalkozószellemű tanárok lelkesedése nem csappant, a második szett tételsornak is azonnal nekiláttak, ezek a magyar nyelvű tételek a következő (tartalommal folyamatosan bővülő) linkeken elérhetőek:
https://rocnee.eu/testeantrenament/22-04-2020-en8-traduceri-maghiara.html
https://rocnee.eu/testeantrenament/22-04-2020-bac-traduceri-maghiara.html

Továbbá felhívjuk az érdekeltek figyelmét, hogy az április 27-én közzétett harmadik tételszett fordítási munkálatai is folyamatban vannak.

kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet