Sat. May 21st, 2022

Új elnököt és alelnököket választottak a zilahi EMKE élére

Tisztújító közgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) zilahi szervezete, élére az alapító és egyesületi tagok Bakó Andrást, alelnöknek Gombos Gyöngyi gazdasági alelnököt és Szabó Attila muzeológust, tiszteletbeli elnöknek Lakóné Hegyi Évát választották.

Az egyesület 1992. június 23-án alakult meg, az elmúlt 30 évben Lakóné Hegyi Éva muzeológus fáradhatatlanul, lelkesen, mint második családjáról gondoskodott a helyi szervezetről. A leköszönő elnök beszédében kiemelte, az elmúlt időszakban számos közművelődési eseménynek adott otthon a zilahi EMKE-ház, összesen több mint száz előadást, kiállítást és kirándulást szerveztek.

Bakó András elnök beszédében hangsúlyozta, az alapító tagok, vezetők, és azok, akik az eddigi munkában részt vettek, magasra emelték a szellemiségi szintet, ami alázatra kötelezi őket az ügy, a tevékenységek irányába, és a zilahi magyarság szolgálata iránt. Elmondta, vannak ötleteik, eseménynaptáruk, céljaik, amelyeket szeretnének elérni, viszont ezt behatárolja az anyagi lehetőség és a világjárvány.

A tisztújításról részletesen a https://maszol.ro/kultura/Uj-elnokot-es-alelnokoket-valasztottak-a-zilahi-EMKE-elere honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.