Wed. Sep 27th, 2023

Tollforgatók versíró pályázat – Eredményhirdetés

7-8-9. osztályos kategória

I. díj: Palánta Henriett – Lépjünk le a csillagfénybe

II. díj: Bene Gergő Bálint – A múlt maradványa

III. díj: Matei Laura – Remény

Lőrincz Gréti – Dicsőség harangja

Dicséret: Anastasia Blithe – Miért szeretem az édesanyámat

 

10-11-12. osztályos kategória

I. díj: Antal Norbert-Zsolt – Holdraszállás

II. díj: Szabó Boglárka – Óraátállítás

Palkó Hanna – Vajbársony-arcod

III. díj: Szilágyi Ákos – Szilágycseh

Nagy Boglárka – Elfelejtett szembecsukás

Dicséret: Sallay Eszter – Pókúr

 

Felnőtt kategória

I. díj: Szilágyi Ferenc: Tövisháti capricio

Molnár Andrea – Add meg nekünk ma

II. díj: Besenyődi Judit – Prometheus arca

Fóris Henrietta Stefánia – Szakadék

III. díj: Tóth Gabriella – Holt idő

 

Dicséret: Vági Eszter – Szeretve

Tyukodi Dóra – Büntetettek

 

A zsűri méltatása/gondolatai a pályaművekről:

Kedves pályázók, öröm volt látni ezekben a furcsa időkben a lelkesedéseteket. Ugyanakkor megtisztelő feladat volt olvasni a verseiteket. Sok szép és üdítő percet okoztatok nekem. Jó volt gondolkodni a verseiteken, egy-egy soron vagy képen. Mindenkinek szívből gratulálok! Sikerült újra megerősítenetek bennem a hitet, hogy igenis van létjogosultsága a költészetnek így a 21. században is, amikor már csak keveseket érdekel a könyv, és főleg a versek. Kívánok sok-sok ihletett percet és élményeket, hogy szülessenek hasonlóan remek versek. Várok vissza jövőre mindenkit! Őszinte elismeréssel,

Bántó Evódia

 

Marosán Csaba színművész méltatásait, gondolatait személyre szabottan kapják meg a pályázók.

 

Úgy gondolom, noha a Tollforgatók verseny már második alkalommal szorult online térbe, a pályamunkák révén ráláthattam annak az útnak egy apró részére, melyen haladva céljaikat, társaikat és önmagukat keresik a pályázók. Kifejezetten örömteli volt érzékelni az előző versenyekről megismert alkotók fejlődését, rácsodálkozni az „újak” képességeire. Noha a nyelv is csak korlátolt eszköze az énkifejezésnek, úgy érzem, a verseken keresztül találkozni tudtam gazdag belső világgal megáldott emberekkel, gyakran kíváncsian belegondolva, milyen belső iránytű mozgathatja a sorok mögött álló embert.

Helyezéstől függetlenül mindenkinek gratulálok, megköszönve a bizalmat és lehetőséget, hogy részese lehetettem a verseny zsűrizésének. Minden résztvevőt bíztatok, hogy kutassa tovább a költészet mélységeit, úgy hiszem, jó az irány.

Mészáros Botond

 

Örömöt jelentett számomra az érzőn gondolkodó alkotók verseit olvasni. Megfogott a versek tematikai gazdagsága, amely a bensőséges anya- gyermek kapcsolattól, a szülőföld, a szerelem megidézésén át ívelt az emberi sorskérdésekig , a jelenben megtapasztalható életérzésekig , és teljes természetességgel itt-ott felcsillant a játékos humor is . Gratulálok!

Varga D. István

 

Örömmel tapasztalom, hogy a Tollforgatók-pályázat mezőnye szélesedik, a korábbiakhoz képest többen mutattak meg önmagukból ezt-azt, fedték fel lelküknek rejtettebb tájait. Kívánom, hogy ez a tendencia megmaradjon, és a továbbiakban is izgalmas, őszinte vagy éppen megrendítő versek jussanak el Szilágycsehbe. Mert a versek általi eszmélkedés manapság egyre szükségesebb lenne.

Vicsai Zsolt

 

Megtiszteltetés számunkra, hogy a pályázók megosztották velünk verseiket, amelyek noha még kezdő pályamunkák ugyan, rengeteg értéket hordoznak magukban és nagyon szép és gazdag belső világra adtak betekintést nekünk. Gratulálunk és kérjük, ne hagyják/hagyjátok abba a verselést. Mi mindenképpen számítunk a továbbiakban is a munkájukra/munkátokra.

Őszinte köszönet a zsűritagoknak az odaadásukért, amellyel a pályaműveket értékelték, az építő gondolataikért, amelyekkel fejlődésre buzdítanak, a nyitott szívért és lélekért, amelybe úgy engedték be a verseket és úgy dédelgettek egy-egy sort, egy-egy gondolatot, mintha azokban irodalmunk csiszolatlan gyémántdarabkáira találtak volna.

Tisztelettel,

Antal Katalin