Mon. Dec 11th, 2023

Több mint ezer gyermeknek csengettek be Sarmaságon

Hétfőn ismét feltárult a sarmasági diákok, gyermekek előtt az ismeretek birodalma, és az iskolát élet zengi be. „Ezen az úton egyesek szorongva, izgatottan indulnak el, mások magabiztosan, bátran lépegetnek tovább. Ezen az úton egy csapat indul el, amelyiknek minden egyes tagja egyformán fontos” – mondta Székely Csaba a Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum igazgatója.

A bölcsődések szüleihez fordulva elmondta, a megszokott otthoni nyugalmat felváltja egy teljesen új élet, amely a maga bensőségében már szabályokat is rejteget, de a bölcsőde olyan hely, ahol apró lépésekkel nagy utak kezdenek el kibontakozni. A Sarmasági 1. Számú Bölcsőde falai között különleges kalandok várnak majd a kicsikre, ahol a játék tanít, az érdeklődés formál, és a nevetés mindent könnyebbé tesz. Az előkészítő osztályos gyermekekhez intézve szavait hangsúlyozta, elérkezett az idő, amikor el kell engedni az óvónénik kezét, hogy a tanító néninek nyújthassák. Az ötödikeses számára az igazgató új kihívásokat ígért, új tantárgyakkal, tanárokkal, osztályfőnökkel. „Mostantól a tanulásé lesz a főszerep, mely az élet természetes része” – fordult feléjük, majd a nyolcadikosoknak, akik az alsóbb évfolyamok példaképei, és a továbbtanulás, felvételi előtt állnak, azt üzente, mindent meg kell tenni, hogy a legjobb eredményeket érjék el.

Az iskola és az elért eredmények kapcsán elmondta, „a Sarmasági 1. Számú Szakképző líceum akármikor fel tudja venni a versenyt a megye iskoláival, mert az érettségire jelentkezők száma szerint 77 százalékos eredménnyel érettségiztek, és az autószerelő szakosaink nagy sikerrel képviselték az iskolánkat az Erasmus+ szakmai tevékenységein”. Végezetül azt kívánta, hogy az új tanévben is dolgozzanak együtt a közös célokért, közös akarattal, egyetértésben, hogy minél több diák érjen el sikereket tanulmányaiban.

A tanévnyitóról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Tobb-mint-ezer-gyermeknek-csengettek-be-Sarmasagon oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.