Mon. Oct 2nd, 2023

Több mint 900 millió eurót pályáztak az önkormányzatok településfejlesztésre

Több mint 900 millió eurót pályáztak meg első nap az önkormányzatok a helyreállítási alapból rendelkezésre álló, összesen 2,7 milliárd eurós finanszírozásból.

A fejlesztési minisztérium zöld utat adott a pályázásnak, az összegből a települések fejlesztését és zöldebb, környezetbarát infrastruktúráját támogatja a szaktárca – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.  „Felkészülten várták az önkormányzatok a pályázás elindítását, ehhez a fejlesztési minisztérium időben biztosított minden szabályzatot és tudnivalót. Ez az oka annak, hogy több mint 900 millió euróra érkezett finanszírozási kérés egy nap alatt” – nyilatkozta Cseke Attila.  

A fennmaradó, 1,7 milliárd euróra még pályázni lehet, a minisztérium honlapján követhető a beérkezett pályázatok száma és összege – mondta el a szaktárcavezető.  

Mint ismeretes, a helyreállítási alapból környezetbarát lakásokat és bicikliutakat épít a fejlesztési minisztérium, zöldebb tömegközlekedési járműveket szerez be, elektromos töltőállomásokkal.