Fri. Jul 12th, 2024

Teljesen új lakónegyedet építenek Zilahon bölcsődével, sportkomplexummal

Kiépül a zilahi Liget negyed azon a húszhektáros területen, amelyet 2010-ben az önkormányzat a hadügyminisztériumtól kapott. A közeljövőben két ANL-tömbházat adnak át, jelenleg építik az uszodát és a sportpályát, továbbá egy bölcsőde építésére kiírt pályázat közbeszerzése is folyamatban van.

Fazakas Miklós alpolgármester a Maszol érdeklődésére elmondta, az Országos Lakásügynökségen keresztül két ifjúsági tömbházat, egy tíz- és egy hatemeletest építettek a fiatalok számára a Liget (Dumbrava Nord) negyedben. A belső munkálatok még zajlanak, jelenleg utóbbinál a gáz-, víz- és szennyvízhálózat kiépítésén dolgoznak, a tízemeletes tömbház A lépcsőházának utolsó három emeletén, gázbevezetésen és a felvonó beépítésén dolgoznak. A B lépcsőház felső négy emeletének pedig az utolsó simításait végzik a szakemberek, a felvonót és az ajtókat helyezik be.

Épül a sportbázis

Az Országos Befektetési Alapon (CNI) keresztül új sportbázis, nagyméretű, az UEFA által is jóváhagyott műfüves labdarúgópálya épül a negyedben. A munkálatok elkezdését 2022. május 23-án rendelték el június 2-ára, a kivitelezési határidő 9 hónap, a beruházás értéke 5 273 803 lej. ,,Szeretnénk, ha ez a projekt még idén megvalósulna, támogatjuk a kezdeményezést, ha gondok merülnének fel a kivitelezés során, megtaláljuk rá a megoldást” – nyomatékosította Fazakas Miklós.

A megvilágított tartánpálya mellett két autóbusz és 55 gépkocsi számára parkolót alakítanak ki, a sportközpontban futballozni, röplabdázni és kézilabdázni is lehet.

Jól haladnak a tanuszoda munkálataival

A tervek szerint zajlik a zilahi új uszoda építése is. Jelenleg a medence alapozásán, a betonréteg leöntésén dolgoznak, ezzel párhuzamosan elkezdik az öltözők felépítését is. A munkálatokat április 4-én kezdték el, és remélhetőleg 10 és fél hónap alatt elkészülhet a tanmedence, és a hozzá tartozó öltözők, mosdók, melléképületek.

A fejlesztésekről részletesen a https://maszol.ro/gazdasag/Teljesen-uj-lakonegyedet-epitenek-Zilahon-bolcsodevel-sportkomplexummal honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.