Sun. Apr 14th, 2024

Tavaszköszöntő népzenei koncert Sarmaságon

,,Konfuciusz szavaival élve „A zene olyan örömöt okoz, amelyet az emberi természet nem nélkülözhet.” Bai Attila és zenész társai vasárnap délután ezt be is bizonyították számunkra, talán a zene is olyan nélkülözhetetlen lételeme az emberi testnek, mint a levegő vagy a víz. Isten bizonyos embereknek megadta azt a képességet, amellyel alkothatnak és átadhatják a zenét embertársaiknak, annak pedig, aki nem rendelkezik az átadás képességével, fület adott, hogy hallja és megélhesse azt.

Kulturigazgatónk társaival, nevezetesen Szerefi Ilona (ének), Szukics Éva (brácsa), Major Arnold (hegedű), Veres Lóránd (nagybőgő/basszusgitár), Boros Richárd (dob) és Pelbat Boglárka (ének), szilágysági, kalotaszegi dalokat adtak elő, amelyet a Sarmasági Illegetők Néptáncegyüttes tánccal kísért. A frissen alakult együttes mindezek mellett a Bai Attila által megzenésített versekkel kápráztatták el a közönséget, Juhász Gyula Éjszaka, illetve Radnóti Miklós Virágének című versét hallhattuk. Március 15-e tiszteletére ’48-as dalok is elhangzottak, amelyeket a közönség egy szívvel és lélekkel énekelt együtt az előadókkal.

Az előadók között két fiatal tehetséget is láthattunk, Boros Richárdot a dobok mögött a maga mindössze nyolc évével, illetve Pelbat Boglárkát, aki tizenegy éves, gyönyörű hangjával megtöltötte a Művelődési házat. Ez a két fiatal példaként szolgálhat előttünk és gyermekeink előtt is, a zene szeretete, a zene értése és a tehetség nem kor kérdése, legyen ez bátorítás mindenki számára.”

Részletesebben a népzenei koncertről a Szilágyság e heti lapszámában olvashatnak.