Sun. Dec 3rd, 2023

Tavasszal elkezdődik a zilahi terelőút második szakaszának megépítése

fotó:hotnews

 

Pénteken a terelőút második szakaszának megépítését felvállaló kínai-román cég képviselői Zilahon tárgyalást folytattak a helyi polgármesterrel és az önkormányzat képviselőivel, ugyanis a munkálatok megkezdése előtt szükségük lesz az építkezés közelében olyan szabad területre, lerakatra, ahol a munkagépeik állomásozhatnak, és az építéshez szükséges anyagokat raktározhatják.

„Végre előrehaladás történik a terelőút II. szakaszának megépítése terén, ami nagyon fontos a zilahiak számára, mert ha az elkészül, akkor a nagy teherautóknak már nem kell átszelniük a várost, ezáltal könnyebbé és biztonságosabbá válna a közlekedés, kevesebb dugó keletkezne. Évtizedek óta gondot jelentenek a teherautók, amelyek szinte naponta akadályozzák a forgalmat, és gyakran balesetet okoznak a Kossuth utcán, megnehezítve a rendőrség és a törvényszék előtti közlekedést. Ha elkészül a Fenyves alatt lévő II. útszakasz, akkor a nagy járművek a Meszesről a lőtér fele haladva, a várost kikerülve, a már meglévő 8 km hosszú terelőútra térhetnek” – nyilatkozta Fazakas Miklós alpolgármester.

Ősszel a terelőút II. szakaszának megépítését egy román-kínai vegyes konzorcium nyerte el, a kormány áfa nélkül 185 millió lejt hagyott jóvá a beruházásra, és ha a munkálatok kedvezően haladnak, a kínai kivitelező cég szerint kevesebb, mint 24 hónap alatt elkészül az 5,5 km hosszú elterelőút.

Kulcsár Mária