Fri. May 31st, 2024

Tătaru: Lehet szabadtéri misét és istentiszteletet tartani, kinyitnak a szállodák

Május 15-étől lehet szabadtéri misét és istentiszteletet tartani, és kinyitnak a szállodák – közölte csütörtökön késő este Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, az országos vészhelyzeti bizottság ülését követően.

14 nap múlva döntenek arról, hogy a hívek visszatérhetnek-e a templomba – mondta Tătaru.

Hozzátette: kinyitnak a szállodák, amelyeknek azonban be kell tartaniuk az egészségügyi és a gazdasági miniszter közös rendeletét a működésre vonatkozóan.

A szépségszalonok kinyitását a gazdasági és a munkaügyi miniszter közös rendelete fogja szabályozni, a múzeumok megnyitását pedig az egészségügyi és a kulturális miniszter közös rendelete.

A fogászati rendelők újranyithatnak, működésüket az egészségügyi miniszter rendelete fogja szabályozni. A koronavírus-fertőzött páciensek az erre a célra külön kijelölt kabinetekben részesülhetnek fogászati kezelésben, mondta a miniszter.

Figyelmeztetett azonban, hogy még mindig járvány van, most lazítanak kissé a korábban meghozott korlátozó intézkedéseken, de a helyzetet észszerűen kell kezelni és elővigyázatosnak kell lenni. 14 nap múlva felmérik a helyzetet és eldöntik, hogy folytatják a korlátozások feloldását, vagy ismét közbe kell lépni, ha nő az új esetek száma, fűzte hozzá Tătaru.

agerpres.ro