Sat. Sep 26th, 2020

Csütörtökön, szeptember 3-án 54 aranylakodalmas párt köszöntött Zilah önkormányzata. Az idén a járvány miatt az ünnepséget nem a polgármesteri hivatal dísztermében, hanem a központi nagyparkban tartották meg, betartva az előírt távolságtartást.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta, öröm volt látni azokat a házaspárokat, akik megjelentek az eseményen, és akik ennyi idő után is csillogó szemmel, meghatóan néztek egymásra és fogták egymás kezét. A rendezvény meghittségét egy rövid kulturális műsor emelte, majd a polgármester egy csokor virágot, oklevelet és egy kis anyagi figyelmességet nyújtott át az aranylakodalmukat ünneplő pároknak.

„A mai világban, amikor egyre kevesebben mondják ki a boldogító „igen”-t, ezek a párok példaértékűek, azt bizonyítják, hogy létezik hosszan tartó szerelem, hogy ennyi idő után is lehet még a társat szeretni, megbecsülni és tisztelni, mindvégig kitartani mellette, és a végsőkig egymás mellett maradni” – mondta az alpolgármester.

Az ünnepelt párok között volt Bálint Miklós és Mária, Csapó Albert és Erzsébet, Csapó György és Katalin, Domokos Ferenc és Júlia, Dudás Adalbert és Júlia, Fazekas István és Aurélia, Fórika Jenő és Anna, Forrai István és Júlia, Mátyás József és Klára, Nagy Gábor és Catarina, Szász Béla és Anna, Szentkirály István és Anna, valamint Tóth Béla és Ella.

Csapó Albert ünnepelt ismertette a jó és a hosszú házasság titkát. Szerinte nagyon fontos egy házasságon belül a megértés, egyetértés, a kölcsönös tisztelet, a dolgok összehangolása és a munkamegosztás. A szerelmet pedig, amit ezelőtt 50 éve éreztek egymás iránt, folyton táplálni kell az évek folyamán – mondta.

Fórika Jenő szükségesnek tartja a megértést, az egy húron való pendülést, a sok türelmet, és mint mondta, a szekeret mindig egy irányba kell húzni.

Gratulálunk a házaspároknak, és még sok együtt töltött évet kívánunk nekik!

 

Kulcsár Mária