Sat. Jun 10th, 2023

Támogatják a gazdával rendelkező, nem fajtiszta kutyák ivartalanítását

2017 augusztusában a zilahi tanácsosok megszavazták a nem fajtiszta, de gazdával rendelkező kutyák ivartalanításának támogatását Zilah területén.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta, egy éves időtartamra szerződést kötöttek a Kossuth Lajos utca 49 szám alatt lévő zilahi Complet Vet Pet állatorvosi rendelővel, amely vállalta a zilahi, gazdával rendelkező, mikrocsipezett, nem fajtiszta, keverék kutyák ivartalanítását. Ennek értelmében, bármely természetes vagy jogi személy, akinek lakóhelye vagy székhelye Zilahon található, és birtokában van egy vagy több említett kutyafajta, a tanácshatározat alapján az évente és negyedévente a kutyák ivartalanítására fordított összeg keretein belül támogatásban részesül.

A kérvényeket a Zilahi Polgármesteri Hivatalban – Iuliu Maniu tér, 3-as szám, 4-es szoba – kell letenni, ezekhez csatolni kell a kutya/kutyák egészségügyi füzetét, valamint a tulajdonos személyi igazolványának másolatát, vagy a tulajdonos adóbevallási igazolásának másolatát – ismertette az alpolgármester.

A 258/2013-as törvény értelmében kötelező a gazdával rendelkező keverék kutyák sterilizálása, ennek a kötelezettségnek a figyelmen kívül hagyása törvénysértésnek minősül, és az említett törvény alapján 5.000 és 10.000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő.

Kulcsár Mária