Fri. Jul 12th, 2024

Tájékoztató a szociális utalványkártyákról

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma augusztus végén újabb 250 lejes részletet töltött fel a Támogatás Romániának segélycsomagban megjelenő szociális kártyákra. A támogatás összértéke 3,1 milliárd lej, és körülbelül 2,5 millió nehéz helyzetben lévő állampolgárnak biztosít lehetőséget meleg étel és élelmiszer vásárlásra. Az összeget kéthavonta utalják és a program végéig összesen 1000 lej értékű támogatáshoz jutnak a rászorulók.

Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló kérdéseket azok számára, akik jogosultak, de nem kapták meg a pénzt, vagy az utolsó kiutalás óta váltak jogosulttá, és az alábbiakban megválaszoljuk őket.

Jogosult vagyok, miért nem kaptam kártyát?

Lehetséges, hogy a kiosztáskor Ön nem volt otthon. Elsőként keresse kártyáját a legközelebbi postahivatalnál. Ha ott nem találja, hívja a 031.9268-as telefonszámot.

A program kezdete óta lettem jogosult, kihez fordulhatok? Hol tudom leellenőrizni, hogy jogosult vagyok-e?

A lakóhely szerinti területi nyugdíjpénztárnál, illetve a directia.comunicare@mfe.gov.ro  email címen tud érdeklődni arról, hogy Ön jogosult-e az utalványkártyára. Ha a program indulása után vált jogosulttá, ebben a hónapban megkapja kártyáját, melyet fel is töltenek az Önnek járó összeggel.

Megkaptam a kártyámat, de nincs feltöltve. Miért?

A minisztérium addig nem töltheti fel a kártyát, amíg nem kapott visszaigazolást a román postától arról, hogy a kártyát kiszállították Önnek. Ez a visszaigazolás olykor késhet. A visszaigazolást követő 48 órában feltöltik a kártyát. Ha van kártyája, de nincs feltöltve, hívja a 031.9268-as telefonszámot.

Elvesztettem a kártyámat, illetve nem működik a kártyám, hol tudom jelenteni?

Ilyen esetekben új kártyát kérhet: ha felhívja a telefonos ügyfélszolgálatot vagy a kibocsátó mobil alkalmazáson keresztül jelenti.

A 250 lejes utalványokra jogosultak az egyszülős, vagy legalább két gyereket nevelő családok, akiknek az egy főre eső havi nettó jövedelme 600 lej alatt van. Ugyanakkor megkapják a támogatást a fogyatékkal élők és a  kisnyugdíjasok, akiknek jövedelme 1500 lej vagy annál kevesebb, valamint a garantált bérminimumon élők és a hajléktalan személyek.

Telefonos ügyfélszolgálatok:

Edenred: 021 301 33 03

Sodexo: 021 204 46 64

UP România: 0374 66 22 73

Ha további kérdései vannak az utalványokkal kapcsolatban, itt megtalálja a választ a leggyakoribb kérdésekre: https://bit.ly/3RAgcGY.