Mon. Oct 2nd, 2023

Szilágynagyfaluban kopjafát állítottak

Ünnepi istentisztelettel, kopjafaavatással, kulturális műsorral és fáklyás felvonulással ünnepeltek Szilágynagyfaluban. Fórizs László alpolgármester elmondta, régóta várták már az alkalmat, hogy újra szabadon összegyűlhessenek, korlátozások és óvintézkedések nélkül.

Az 1848–49-es szabadságharc emlékére ezúttal kopjafát állítottak, ami már két éve elkészült, de sajnos a világjárvány miatt eddig nem volt lehetőség a felavatására.

„Ez az emlékoszlop a megbékélést, a békét jelképezi. Úgy gondolom, soha nem volt időszerűbb ennek felállítása, mint most. Látjuk a nagyvilágban, mit jelent, ha nincs egyetértés, mit jelent, ha nincs megbékélés. Az csak háborúskodást, szenvedést és sok nyomorúságot okoz. Ez a hely, a kopjafa emlékeztet és figyelmeztet minket, hogy mi szilágyagyfalui emberek a békességért, a falu jó előmeneteléért szövetséget kötöttünk egymással, és eszerint kell élnünk. Büszkék vagyunk arra, hogy két éve ilyen felelős döntést hoztunk, és a továbbiakban is azért fogunk dolgozni, hogy a kiharcolt békét megtartsuk, és egyetértésben, együtt dolgozzunk a község lakosaiért” – fogalmazta meg az alpolgármester.

Az ünnepségről a https://maszol.ro/belfold/Marcius-15-Megemlekezesek-a-Szilagysagban honlapon és a Szilágyág hetilapban olvashatnak.