Tue. Jun 15th, 2021

Szil Pincészet bemutatkozó! Az Észak-erdélyi borok versenye

A Szilágy megyei pincészetek egy csoportja bátor elhatározásba kezdett. Nem feltétlenül a zártság miatt, hanem mert rá kellett ébredniük, hogy a borok értékesítésében is szükség van az összefogásra, a közös értékesítési management kialakítására, ezért létrehozták a Szil pincészetet, románul Cramele Ulm.

Az elnevezés Szilágy megye megnevezésének (szil fával borított terület volt a Szilágyság) a román változata. Blaga Dumitru szilágysomlyói vállalkozó, Ágoston Zsolt (Kárásztelek), Szoboszlai Attila és a Fort Silvan, valamint Szekrényes Andrea (Kémer) létrehoztak egy értékesítési szövetkezetet, amely célul tűzte ki, hogy a régió pincészeteiben érlelt kiváló nedű méltó helyre kerüljön az ország éttermeiben, áruházaiban, eljusson a határon túlra.

Szeretnénk bemutatkozni, ezért 2021. június 11-re bormustrára hívjuk a Szilágyság és Szatmár pincészeteit – de más borászatokat is szívesen látunk –, ahol a benevezett borokat szakmai zsűri fogja minősíteni, majd díjakat és okleveleket osztunk ki. Ezt követően délután 2:00 órától kiértékelésre kerülnek a benevezett minták, a résztvevők megkóstolhatják azokat egy hangulatos szabadtéri rendezvényen, a Fort Silvan pincészet előterében.

Borokat a versenyre jegyezni péntek (06.10) délután 19.00 óráig lehet, de a kiértékelésre, minősítésre mindenkit szeretettel várunk előzetes telefonos egyeztetés és jelentkezés után.

A hosszú szünet után jó lesz újra találkozni. Nincs jelentkezési díj, a Cramele Ulm – Szil Pincészet vendége mindenki, aki megtisztel bennünket jelenlétével.

A találkozó keretében címketervekkel mutatkoznak be a Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem vizuális kommunikáció mesterszakos hallgatói és a Székelyhídi Képzőművészeti Csoport alkotói, a jó hangulatot az Orion együttes biztosítja, a rendezvény védnöke, a szakmai zsűri elnöke Balla Géza – az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének elnöke, társszervező a Civitas alapítvány.

Kérjük, a jelentkezési szándékát a következő elérhetőségeken jelezze:

e-mail: office@fortsilvan.ro

Telefon / WhatsApp: 0740 698 427; 0768 001 483; 0747 581 239; 0748 113 541