Tue. Mar 5th, 2024

Átadták a forgalomnak a Lugos – Déva sztráda 4-es szakaszát

Átadták a forgalomnak a Lugos – Déva sztráda 4-es szakaszát, áll a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) szerdai közleményében.

Szerdától kezdődően tehát közlekedni lehet a sztráda Marossolymos és Marosillye közötti szakaszán.

,,További 22 kilométeres szakaszt nyitottunk meg ma az A1-es sztrádán, a Hunyad megyei Marossolymos és Marosillye között, miután az átvételi bizottság ellenőrizte a munkálatok minőségét és már hétfőn megállapította, hogy azok megfelelnek az előírásoknak’ – írja a társaság az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményben.

Ahhoz, hogy a 22 kilométert kitevő 4-es szakaszt át tudja adni a forgalomnak, a CNAIR átadási-átvételi jegyzőkönyv alapján átvett a 3-as szakaszból egy 800 méteres részt, amely összeköti a 4-es szakaszt az országúttal.

A 3-as szakasz munkálatainak átvételéig a CNAIR gondoskodik a közlekedési biztonságról az átvett 800 méteren, mutat rá a társaság.

A társaság ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szaktanácsadó nem javasolta a 3-as szakasz munkálatainak átvételét, mivel azok nem felelnek meg a minőségi előírásoknak. A vállalkozói csoport – Teloxim Con Kft. – COMSA Rt. – Aldesa Construcciones Rt. – Arcadis Eurometudes Rt. – most dolgozik a hibák kijavításán, szögezi le a CNAIR.

Răzvan Cuc szállítási miniszter kedden tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, a CNAIR ki fog szabni egy bizonyos időt a 3-as szakasz építőjének, hogy kijavítsa a munkálatokat, ha pedig ezt nem teszi meg, szerződést bontanak vele.

A szerdán átadott 22 kilométerrel a romániai autópályák hossza összesen 829 kilométert tesz ki.

agerpres.ro