Sat. Jun 10th, 2023

Szavazni lehet a szilágynagyfalui Petri Mór Technológiai Líceum diákjaira

,,2019 novemberében a Szilágynagyfalui Petri Mór Technológiai Líceum 0-IV osztályos tanulóit beneveztük az ,,ISTVÁN KIRÁLY ISKOLÁBA MEGY” című tehetségkutató versenybe. Ezek a diákok egyben tagjai a községünkben működő Kéknefelejcs Multikulturális Társaságnak. Nagy odaadással járnak a péntek délutáni próbákra és ugyano­lyan lelkesedéssel készülnek minden egyes fellépésükre, amelyeknek eddig a községünk kultúrotthonában megtartott kulturális rendezvényeink adtak otthont. Két év távlatából egy odaadó összetartó kis csapat kovácsolódott össze. Együtt izgultak a fellépések előtt, együtt örültek és szomorkodtak, ha va­lami nem a tervek szerint alakult. Megtanulták egymást tisztelni, csapatként működni, amit örömteli volt látni annál is inkább, mivel ezek a gyerekek 6-10 évesek, és sokan közülük 5 éves koruk óta járnak ebbe a közösségbe. Amikor elolvastam a felhívást, hirtelen arra gondoltam, hogy ennek a csapatnak az oszlopos vezetője, mindenki ,,Babu nénije”, energiájával, odaadásával és ezeknek gyerekeknek a lelkesedésé­vel kivitelezhető lenne ez a produkció. Amikor a szervezők megírták, hogy szívesen veszik iskolánk és a Kéknefe­lejcs Társaság közös nevezését, elhatároztuk, hogy belevágunk. A tehetségkutató Szörényi Levente és Bródy János közreműködésével indult, amelyben az István a király legismertebb magyar rockopera egyik részét kellett előadni az Ezredforduló című drámája alapján. A szereposztáson az ISTVÁN A KIRÁLY részletet kaptuk meg, amelyet zenés produkcióban kellett előadni az eredeti rockopera alapján 25 percben. Szereplőlistánkat 24 gyerek névsorával küldtük el, valamint beneveztük csöpp kis szólistánkat, az I. osztályos Farnas Karola Edinát, aki Réka szerepében – Koppány lánya – indult a versenyben. Ugyanezt a szerepet adta elő a csoportos produkcióban is. …

Mi megkérjük a szilágysági diákokat és a tanítónő, valamint a tanár kollégákat, hogy segítsék gyerekeinket szavazataikkal. A szavazás online történik a következő videolinkeken. www.iskolasistvan.hu/szavazas/150 (csoportos)

www.iskolasistvan.hu/szavazas/38(szólista).

Jelenleg a második helyen vagyunk a csoportos produkcióban, és esélyünk van bekerülni a második fordulóba. Köszönjük azoknak, akik már szavaztak és kérünk mindenkit, akinek tetszenek a produkciók, hogy szavazzanak a csoportos, valamint a szólista produkciókra. Minden szavazat számít.”

Farnas Edina Mária tanárnő

(Szilágynagyfalui Petri Mór Technológiai Líceum)

A versenyről az e heti Szilágyságban olvashatnak.