Tue. Jul 16th, 2024

Sok munka, szép eredmény

,,A Báthory István Általános Iskola tanulói közül ebben az évben is sokan vettek részt különböző tantárgyakból me­gyei versenyeken. A legjobbak a jók között Orosz Alexandra és Egri Kriszta VI. osztályos tanulók lettek, akik második illetve első helyezést értek el, és részt vehettek az országos megmérettetésen is.

Orosz Alexandra Székely­udvar­helyen a Román Nyelv és Irodalom a Kisebbségieknek versenyen az első helyet szerezte meg. Büszkeség és öröm a diáknak, a szülőknek és az iskola közösségének egyaránt, mert mindenkinek a munkája nyomot hagyott az ő teljesítményében. Külön dicséret illeti felkészítő ta­ná­rát Gheți Corneliat, aki lel­ke­sedéssel, kitartással, komoly­sággal tanít már nagyon sok éve egy tiszta magyar kö­zös­ségben, ami nem is olyan könnyű feladat.

Egri Kriszta a Technológiai Nevelés és Gyakorlati Alkalma­zások versenyen vett részt, amit Szilágy megyében szer­veztek. Egy különdíj volt az elért eredménye.”

A Báthory István Általános Iskola tanulóinak kimagasló eredményeiről részletesebben az idei Szilágyság 18. számában olvashatnak.