Tue. Jul 16th, 2024

Rovar- és kártevőirtás Zilahon – Ajánlások a lakosok számára

2024. június 25. és 29. között kártevő- és rágcsálóirtást végeznek a zilahi tömbházakban, illetve a köz- és magánterületeken.

SC CORAL IMPEX SRL tájékoztatója alapján a cég 2024.06.25 – 29-én 09.00 – 15.00 óra között a magánterületen (lépcsőházakban) fertőtlenítési és kártevőirtási akciót hajt végre.

2024.06.25-2024.06.29. között, este 20.00 órától éjjel 02.00 óráig kártevőirtást végez az önkormányzat köz- és magánterületein.

A cég által használt szerek: CY 10, STING, CYMINA SUPER, VECTOBAC WG, COLBROM PASTA.

,,Kérjük a lakosokat, különösen a gyermekeket, időseket, szívbetegeket, asztmásokat vagy a különböző kémiai vegyületekre allergiás személyeket, hogy tegyenek meg minden intézkedést annak érdekében, hogy ne kerüljenek a permetezőgépek közvetlen hatósugarába. Kérjük továbbá az utcavonaltól legfeljebb 20 méterre lévő ablakkal rendelkező lakások tulajdonosait, hogy 2024.06.25-től 2024.06.29-ig 20.06.29-ig 20.00 és 02.00 óra között tartsák zárva az ablakokat” – szól a közleményben.

Belégzés, bőrrel, szemmel való érintkezés esetén a következő intézkedéseket kell betartani:

CY 10 esetében:

Bőrrel való érintkezés: szappannal és vízzel lemosni.

Szemmel való érintkezés: azonnal bő vízzel lemosni és orvoshoz fordulni.

Belégzés: Az érintett személyt friss levegőre kell vinni.

STING esetén:

Bőrrel való érintkezés: bő vízzel mossuk le, távolítsuk el az érintett ruházatot.

Szemmel való érintkezés: azonnal mossuk ki vízzel és forduljunk orvoshoz.

Belégzés: Az érintett személyt friss, szabad levegőre kell vinni. Szabálytalan légzés esetén azonnal forduljon orvoshoz.

A CYMINA SUPER esetében:

Bőrrel való érintkezés: bő vízzel mossuk le, távolítsuk el a szennyezett ruházatot. Ha az irritáció továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz. Újbóli használat előtt mossa ki a szennyezett ruházatot.

Belégzés: Az érintett személyt friss, szabad levegőre kell vinni. Szabálytalan légzés esetén azonnal forduljon orvoshoz.

A VECTOBAC WG esetében:

Szemmel való érintkezés : Alaposan öblítse ki bő vízzel, ha a szem irritációja továbbra is fennáll, forduljon szakemberhez.

Bőrrel való érintkezés: Bő vízzel és szappannal mossuk le, távolítsuk el a szennyezett ruházatot.

Belégzés: Az érintett személyt friss, szabad levegőre juttatni. Szabálytalan légzés esetén azonnal forduljon orvoshoz.

A COLBROM PASTA esetén:

Bőrrel való érintkezés: Távolítsa el a szennyezett ruházatot.

Belégzés: Ha a személy nem lélegzik, mesterséges lélegeztetésben kell részesíteni. Azonnal kérjen orvosi ellátást.

,,Kérjük Zilah lakosait, hogy tartsák be a jelen közleményben jelzett intézkedéseket. További információért vagy részletekért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a 0260/654286-os telefonszámon vagy a coral_zalau@coralimpex.ro e-mail címen” – áll a tájékoztatóban.