Thu. Apr 18th, 2024

RMDSZ kezdeményezésre Zilahon is megjelent a Szabadfogas Mozgalom

A zilahi RMDSZ elnök, Lakatos Sándor kezdeményezésére, az idén újból elindult a Szabadfogas Mozgalom Zilahon, melynek keretén belül bárki ingyen elvihet egy kabátot vagy más ruhadarabot a központban lévő nagypiac bejárata mellett felállított fogasról.

Az ötletet Fazakas Miklós alpolgármester és Bogdán Zsolt lelkész és tanácsos is támogatta, akik a mai nap folyamán felállították a ruhaállványt és kabátokat helyeztek rá. A mozgalom célja más nagyvárosokhoz hasonlóan, hogy meleg ruhával lássák el a rászorulókat. A kezdeményezés jelmondata: „Ha fázol vegyél le egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet”.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta, hogy ez a mozgalom már három éve sikeresen működik Zilahon. „Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy ezen mozgalom következtében sok rászoruló ingyen juthatott meleg ruhához, s ha ezzel is tudunk egy kicsit a helyzetükön javítani, akkor már megérte ezt a mozgalmat elindítani. Ezért, megkérek mindenkit, ha van felesleges ruhája, azt ne dobja el, hanem helyezze el a nagypiac bejárata mellett lévő állványra” – mondta az alpolgármester.