Sun. Jun 16th, 2024

RMDSZ: Hír Szilágycsehből

Január 28-án este, a szilágycsehi RMDSZ szervezet tisztújító közgyűlést tartott. Dr. Barra Zoltán, a szervezet megbízott elnöke üdvözölte a megjelenteket és a megyei vezetőséget: Szi­lágyi Róbert Istvánt, a megyei RMDSZ ügyvezető elnökét, a megyei tanács alelnökét, és Lakatos Sándort, a zilahi RMDSZ elnökét. Az esemény a számvetés és az új célkitűzések jegyében zajlott.

Elsőként Varga András leköszönő elnök beszámolója hangzott el, majd Cheregi János polgármester értékelőjét hallhattuk az elmúlt három és fél év eredményeiről. Többek között kiemelte a városi úthálózat felújítási munkáit, amelyek ebben az évben folytatódnak. Szólt az elmaradásokról is, amelyek sok esetben a pályázati elbírálások késlekedésével magyarázható. Ilyen a városi mozi felújításának a helyzete. Ezt követően dr. Barra Zoltán a városi tanács RMDSZ-frakciójának vezetője tartott beszámolót a frakció munkájáról, melynek sikerét a polgármesterrel való szoros együttműködésben látja.

A bizottsági beszámolók után került sor a tisztújításra, amelyet Szilágyi Róbert István megyei ügyvezető elnök vezetett. Örömmel értékelte az 53 tagot számláló HKT névsort, amelyet dr. Barra Zoltán olvasott fel, s a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. Ezután választották meg az új gazdasági és etikai bizottságot. A városi szervezet elnöki helyére három jelölt volt: Bodea Katalin, tanárnő, Bálint Ervin, könyvelő és Moni Sándor, tanár.

A programbeszédeket követő szavazás eredményeként szoros küzdelemben Bálint Ervin szerezte meg az elnöki megbízást 64 szavazattal. Szilágyi Róbert István, megyei ügyvezető elnök, a megyei tanács alelnöke a közgyűlésen politikai tájékoztatást is tartott. Beszélt a hazai belpolitikai eseményekről, a közelgő helyhatósági választások előkészítési feladatairól és ismertette a megyei tanácsnak a magyar közösség érdekében a pályázati EU-s pénzek lehívása és a nagy beruházások területén elért sikereit. Mindezek tükrében sikeres jövőnk záloga: közösségi azonosság tudatunk őrzése és a közösségépítő, következetes feladatvállalás – mondta az ügyvezető.

V.D.I.