Thu. Apr 18th, 2024

Pünkösdvasárnap az Erdély TV-ben

Különkiadású műsorokkal jelentkezik pünkösdkor az Erdély TV: vasárnap 12 órakor a Magnificat zeneművet vetíti, 17:30 órakor pedig a Hitélet vendége Hortobágyi Tamás Cirill, a Pannonhalmi Bencés Főapátság főapátja.

A Mustármag énekegyüttes a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban adta elő a Magnificat című zeneművet, amely változatos zenei nyelven vezet bele a teremtéstörténet légkörébe. Célja rávilágítani a bűn roncsoló hatalmára, felébreszteni a csodálatot Isten és a teremtett világ iránt. Szólisták: Molnár Jocó, Gáspár Zsanett, Vízi Imre, Páll Áron, Madaras Ildikó, Budai Ildikó, Fülöp Csongor István. Szöveg: Papp László. Narrátor hangja: Bokor Barna. Zeneszerző: Sárosi Péter. Zenei producer: Vizi Imre. A Magnificat zeneművet május 28-án, déli 12 órakor tűzi műsorra az Erdély TV.

Pünkösdvasárnap a megszokott időpontban, 17:30 órakor jelentkező Hitélet műsor olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mit hozott az első keresztények életébe a Szentlélek kiáradása, mit hozhat ma a hagyományaira, megkövesedett szokásaira támaszkodó történelmi egyházak életébe, illetve mit jelenthet a ma emberének és egyházának a krisztusi küldetés és a Szentlélek vigasztalása? Hortobágyi Tamás Cirillel, a Pannonhalmi Bencés Főapátság főapátjával a ma pünkösdjéről Balázs Attila műsorvezető beszélget a Hitéletben.

Kövessék a pünkösdi műsorokat az Erdély TV képernyőjén, vagy a televízió YouTube-csatornáján!