Sun. Oct 24th, 2021

Orvoskonferencia Zilahon: több finanszírozásra van szükség az egészségügyben

A Magyar Egészségügyi Társaság, a Báthory István Alapítvány, az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvostudományi és Gyógyszerészeti Szakosztálya Zilah önkormányzatával partnerségben a hétvégén megszervezte Zilahon a XXVII. Orvostovábbképző konferenciát, A koronavírus árnyékában címmel. A rendezvényen közel hetven egészségügyben dolgozó szakember vett részt a megyéből, Erdélyből, a határon túlról, a Kárpát-medencéből.

A tudományos bizottság tagja, Dr. Széman Péter, a MET területi elnök, BIA-elnök elmondta, az elmúlt években mindig olyan témát dolgoztak fel, amely a születéstől, sőt ezt megelőzően a mesterséges megtermékenyítéstől a halálig, az egészséges életmódra vonatkozott. Voltak előadások a gyermekbetegségekről, felnőtt betegségekről, krónikus betegségekről is. Mindig az volt a cél, hogy az egészéges életmódot népszerűsítsék. A járványügyi helyzet miatt a tavaly elmaradt az orvostovábbképző, azt megelőző évben, Szilágycsehben, a nemes halál volt a konferencia témája, ennek lett volna folytatása, egyfajta összefoglalója a tavalyi.

A konferenciáról a https://maszol.ro/belfold/Orvoskonferencia-Zilahon-tobb-finanszirozasra-van-szukseg-az-egeszsegugyben honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.