Wed. May 29th, 2024

Online útlevéligénylés

Március 11 és március 31 között az elektronikus egyszerű útlevelet és az az ideiglenes egyszerű útlevelet csak online, a www.epasapoarte.ro honlapon lehet igényelni, előjegyezni, ezt követően kell majd leadni a szükséges iratokat az útlevélosztálynál.

Az illetékesek felkérik az útlevelet igénylő személyeket, hogy tartsák be az előjegyzéskor kapott időpontot, és kerüljék a várótermekben való várakozást. Az útlevélkérelmeket az online ütemterv szerint a kérelmező vagy a törvényes képviselő adhatja be a személyazonosító okmány alapján.

Az elektronikus egyszerű útlevet vagy az ideiglenes egyszerű útlevet a kérelmező az igénylés napján kapott szelvénnyel és személyigazolványával veheti ki. Az útlevélosztályon dolgozók azt javasolják, hogy az egyszerű elektronikus útleveleket futárszolgálat igénybevételével vegyék át, ennek költsége 8 lei + áfa.

Azok a szolgáltatások (igazolások, adatszolgáltatások az egyszerű útlevélnyilvántartások nemzeti nyilvántartásából, petíciók és közérdekű információk), amelyekre nem kell online jelentkezni, kizárólag postai úton vagy e-mailben igényelhetők.

Az Útlevél Főigazgatóság és az útlevélszolgálati irodákban dolgozók március 31-ig szüneteltetik az ügyfélfogadást. Az intézkedés a helyzet alakulásának függvényében meghosszabbítható – ismertették a Szilágy megyei prefektúra honlapján.

Kulcsár Mária