Sat. May 21st, 2022

Online csalót leplezett le a szilágysomlyói rendőrség

A szilágysomlyói rendőrök a tegnap azonosítottak egy Galac megyei fiatalembert, akit csalás elkövetésével gyanúsítanak, és visszaszolgáltatták a feljelentőnek a vádlott által okozott anyagi kárt.

Egy szilágysomlyói férfi online felhívásra válaszolva kapcsolatba lépett a hirdetővel, aki egy autómosoda megépítését ígérte 8 000 lej ellenértékben, ehhez viszont 7 000 lej előleget kért, amit a találkozást követően folyósítottak a bankszámlájára. A megbeszélés február 7-én zajlott, a munkálatokat február 11-én kellett volna kezdje a hirdető. Mivel a kivitelezést felvállaló személy nem jelent meg a megbeszélt időpontban, és a telefonhívásra sem válaszolt, a befektető február 24-én panaszt nyújtott be a szilágysomlyói bíróság mellett működő ügyészségen, ahol a helyi rendőrséghez irányították.

A nyomozás során a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 21 éves Galac megyei férfit, akinél megtalálták az említett összeget. A rendőrség megtévesztés gyanúja miatt büntető eljárást indított az ügyben.

K.M.