Sun. Oct 24th, 2021

Október 7-10 között Budapesten mutatkoztak be a partiumi ízek és kézműves termékek. A magyar fővárosban szervezett Vadászati Világkiállítás keretében került sor a 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra, amelyen részt vettek a partiumi falugazdászok is.

A Hungexpo területén, a Kárpát-medence kiállítói között igencsak látványosnak számított a partiumi falugazdászok standja –egy igazi parasztházat építettek fel és rendeztek be, nemcsak az ételeket, hanem a régió hagyományos népi kultúrájának egy szeletét is megmutatták az érdeklődőknek.

A négy nap alatt több ezren megfordultak a falugazdászok standjánál , ahol az érdeklődők megkóstolhatták a partiumi ízeket.

Az eseményen a falugazdászok a Partium értékeire is ráirányították a figyelmet, a turisztikai ügynökségek és helyi múzeumok által készített szórólapokkal, amelyekkel elsősorban a turisztikai látványosságokra hívták fel a figyelmet.
Szilágy megyéből 17 népviselet is bemutatásra került, s a szombati nap folyamán a zilahi Terbete Néptánccsoport is fellépett és nagy sikert aratott a közönség előtt.

Sütő Attila