Wed. Sep 27th, 2023

Nőként irányítja a fiúkat a pályán: Miklós Csilla futballedzővel beszélgettünk

Nő a pályán, a focipályán. Nem mindennapi látvány, mert ezt a területet a Szilágyságban a férfiak uralják, viszont két hónapja a szilágybagosi születésű Miklós Csilla itt fújja a sípot, ő irányít, mint első és egyedüli női futballedző a megyében. 

Már a helyi általános iskolában sikeres sporteredményeket ért el Birtalan Csaba tornatanár felkészítésével, 5–8. osztályban országos atlétikaversenyen vett részt. Kedvenc sportága a távolugrás és a röplabda volt. Tehetségét édesanyjától örökölte, aki évekig kézilabdázott, versenyekre járt, de az akkori körülmények miatt nem tanulhatott tovább. A futball iránti szenvedélyét Csilla az édesapjának köszönheti, a közös meccsnézésnek, a családi kirándulásokon előkerülő labdának, amelynek összekovácsoló ereje volt. …

A krasznai fociklub

A Csíkszeredai Akadémiához tartozó Krasznai Fociklubhoz 160-170 gyerek jár, a felújított és a karbantartott pályának modern öltözői, mosdói vannak. Stanciu Rudolf öt éve ismerkedett meg Dusinszki Zoltánnal, az Akadémia szakmai igazgatójával. „Elértük azt, ami máshol még csak álom. Magyar klubunk van, öt korosztályt edzünk, a legjobb játékosok Csíkszeredába kerülnek, ott folytatják tanulmányaikat és pályafutásukat. Tőlünk már két szilágysági fiúcska ott focizik. A legtehetségesebbek idővel a Puskás Akadémiára kerülnek”

A krasznai fociklubról a https://maszol.ro/sport/Nokent-fujja-a-sipot-a-palyan-Miklos-Csilla-futballedzovel-beszelgettunk honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.