Mon. Oct 2nd, 2023

Nem kötelező a maszkviselés az olyan irodában, ahol legtöbb öt beoltott személy dolgozik

Június elsejétől nem kötelező a munkahelyi maszkviselés a beoltott alkalmazottak számára, ha legtöbb öten tartózkodnak egy irodában – jelentette be a kormány csütörtöki ülését követően a miniszterelnök.

Florin Cîţu a Victoria-palotában elmondta azt is, hogy június 1-jétől enyhítenek az országba való beutazási feltételeken. Az egyik döntés szerint nem kell karanténba vonulniuk a sárga zónából érkezőknek, amennyiben átestek a betegségen, és legkevesebb 14, legtöbb 90 nap telt a fertőzés igazolása óta. Továbbá mentesülnek a karanténkötelezettség alól a háromévesnél kisebb gyerekek (esetükben nincs szükség negatív PCR-teszteredményre sem), a 3 és 16 év közötti gyerekek, amennyiben negatív a koronavírustesztjük, és azok a személyek, akik három napnál rövidebb ideig tartózkodnak Romániában. Utóbbiaknak szintén fel kell mutatniuk egy negatív koronavírusteszt-eredményt.

A miniszterelnök szerint az újabb lazító intézkedések azt bizonyítják, hogy ‘hasznos és megéri’ felvenni a koronavírus elleni oltást.

,,Minél hamarabb beoltatjuk magunkat, annál hamarabb lehet majd feloldani a többi korlátozást is” – szögezte le a miniszterelnök.