Tue. May 28th, 2024

Négy személy van karanténban Zilahon

Hétfő este három zilahi személyt koronavírus-gyanú miatt karanténba helyeztek. A család Olaszország vörös zónájából érkezett a tegnapi nap folyamán a városba, ezért látták indokoltnak az elkülönítést – nyilatkozta Virgil Turcas Szilágy megye prefektusa a kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, a mai nap folyamán (kedden), egy negyedik személy is átlépte Csanálosnál a határt, ő is Olaszország vörös övezetéből érkezik, ezért ő is karanténba kerül. Mind a négy személyen elvégezték a koronavírus-tesztet, az eredményekre holnap reggelig várni kell.

Ligia Marincas, a Szilágy Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője ismertette, jelenleg Szilágy megyében 247 személy tartózkodik otthoni karanténban, de ezek száma szerencsére napról napra csökken. Továbbá elmondta, Zilahon jelenleg 60 helyet különítettek el a betegek elszigetelésére koronavírus felbukkanása esetén.

A Szilágy megyei prefektúra felhívja a lakosság figyelmét, hogy nagyon fontos a közegészségügyi igazgatósággal, a háziorvosokkal, a helyi önkormányzatokkal való együttműködés, továbbá megkérik az otthoni karanténban lévő személyeket, hogy 14 napig tartsák be az utasításokat, ne hagyják el a lakásukat, és lehetőleg ne érintkezzenek másokkal.

A Zilahi Polgármesteri Hivatal ismertette, hogy a szerdára tervezett színházi előadás elővigyázatossági okokból elmarad.

Kulcsár Mária