Fri. May 31st, 2024

Négy óvoda közül választhatnak a szülők a vakáció idején

A múlt héttől, július 1-jétől a nyári vakáció alatt felváltva négy óvoda várja a gyermekeket, a napi program 8,00-tól 13,00 óráig tart. Júliusban a Ion Creangă és a Voinicel bölcsődébe, illetve óvodába, augusztusban az 1-es számú és a Dumbrava Minunată napközibe vihetik a szülők a kicsiket.

Az elmúlt években a szünidő idején a Voinicel oktatási intézmény 75-80 helyet biztosított, az idén a koronavírus-járvány miatt a létszámot 45-re csökkentették. A héten a gyerekek létszáma az óvodában 3-10, a bölcsődében 22-29 között volt. A bölcsődében reggel 8,00-tól 16,00 óráig van a program, a szülők mindössze a napi menüt kell fizessék  – ismertette Fazakas Miklós alpolgármester.

Az oktatási intézmények a Hivatalos Közlönyben a bölcsődék és óvodák nyári megnyitására vonatkozó, oktatási, egészségügyi és munkaügyi minisztérium által kidolgozott szabályzat szerint működnek.

Az előírásoknak megfelelően csökkentették a gyerekek létszámát a csoportokban, hogy minden gyerekre legalább 4,5 négyzetméter felület jusson; az udvaron jelzéseket helyeztek el, hogy betartsák a kellő távolságot; az alkalmazottak maszkot, kesztyűt, köpenyt és védőszemüveget viselnek a foglalkozások idején; a bejáratnál megmérik a gyerekek és az alkalmazottak hőmérsékletét; naponta fertőtlenítik az udvaron lévő játékokat (hintákat, csúszdákat) és az épület folyosóit, termeket, mosdókat – tájékoztatott az alpolgármester, aki hozzátette, a szükséges óvintézkedéseket a kicsik egészségének megőrzése érdekében hozták, és arra törekednek, hogy a jövőben minél jobb körülményt biztosítsanak számukra.

K.M.