Mon. Oct 2nd, 2023

MOL Tehetségtámogató 16. kiírás a rendkívül eredményes sportolók és művészek megsegítésére

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Tehetségtámogató 16. kiírását

A program támogatási alapja 560.000 lej

Az idei Tokiói Olimpián négy olyan sportoló vesz részt, akik pályafutásuk elején a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei voltak.

A pályázatokat online lehet benyújtani, június 19-ig

 

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhatodik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogatót. A pályázati rendszerben szervezett program keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek nyerhetnek támogatást eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételhez. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej. A 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon négy olyan sportoló vesz részt, akik a MOL Tehetségtámogató program korábbi kiírásaiban támogatásban részesültek.

„Nagy öröm számunkra, hogy az ország egyik legrégibb tehetségtámogató programja révén hozzájárultunk olyan fiatalok felkészítéséhez, akik ma az olimpiai válogatott tagjai. A MOL Tehetségtámogató program jól példázza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok megsegítéséért tett kitartó erőfeszítés sikerességét. Ezáltal is szeretnénk megmutatni a fiataloknak, akik azokban a közösségekben élnek, ahol vállalatunk tevékenykedik, hogy a tehetséget fáradhatatlan munkával, kitartással, következetességgel lehet kimunkálni, így alakíthatják szemléletmódjukat, akár sorsukat is.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A pályázatokat online lehet benyújtani 2021. június 19-ig A Közösségért Alapítvány honlapján www.kozossegert.ro. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázatnak tartalmaznia kell az eredmények bemutatását, a pályázó célkitűzéseit, a felkészítő tanár vagy edző ajánlólevelét, a pályázó aktuális igényeit, valamint a pályázat megvalósításának költségvetési tervezetét.

Az idei kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak versenyeken való részvételi és utazási költségek fedezésére vagy eszközbeszerzésre.

„Tekintettel arra, hogy az elmúlt évben a sportolók és művészek kevés versenyen, fesztiválon vagy egyéb rendezvényen vehettek részt, a pályázatok elbírálásában fontos szerepe lesz a felkészítő tanárok, edzők, illetve művészeti- és sportklubok vagy szövetségek ajánlóleveleinek. A pályázat egyhónapos futamideje alatt felvilágosítással szolgálunk minden érdeklődőnek. A fiataloknak azt ajánljuk, hogy kezdjék el idejében a viszonylag egyszerű pályázat összeállítását. Amennyiben a www.kozossegert.ro honlapon megtalálható kiírás és online pályázati űrlapba foglaltakon túl további tájékoztatásra van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

Az eddigi 15 kiírásban 2.766 fiatal sportoló és művész nyert támogatást, több mint 4.900.000 lej értékben, 2.223 sikeres pályázattal.