Sun. Jun 16th, 2024

Mintákat várunk az Ákovitára

Május 28-ig fogadják a Partiumi Falugazdász Hálózat térségi képviselői a helyi termelőktől a székelyföldi Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaversenyre szánt mintákat. Figyelem: a versenyen való részvétel idéntől online regisztrációhoz kötött.

Idén harmadik kiadásához érkezik a csíkszeredai Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny. Az egyéni termelők, bérfőzdék, kereskedelmi főzdék termékeinek egyik legnagyobb hazai seregszemléjét a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete szervezi a Pálinka Nemzeti Tanáccsal és a Hargita megyei önkormányzatokkal együttműködésben.

Az Ákovita-felhívás népszerűsítésében és a megmérettetésre szánt párlat és pálinka-minták begyűjtésében a Partiumi Falugazdász Hálózat is partnerséget vállalt. Ennek megfelelően – és ahhoz, hogy a mintákat szervezetünk idejében el tudja juttatni Csíkszeredába – a partiumi falugazdászok május 28-ig fogadják a termelők versenyre szánt tételeit. Szilágy megyében Sütő Attila (0735-500.322), fogadja az Ákovitára nevező termelők párlat- és pálinka mintáit.

Fontos újdonság, hogy a jelentkezést a verseny szervezői idéntől online regisztrációhoz kötik: a versenyre nevezni a verseny.akovita.ro weboldalon keresztül lehet. A verseny szabályzatát az akovita.ro honlapon olvashatják el az érdeklődők. Idén a párlatok érzékszervi minősítését június 16-18. között, a díjátadó gálát pedig június 30-án tartják.

Sütő Attila