Fri. Jul 12th, 2024

Megrendezték az első Családi- és gyermeknapot Szilágypanitban

Hétvégén sor került az első Szilagypanitban megrendezett Családi és gyereknapra, amely az elvártnál is nagyobb sikernek örvendett a lakosság körében.

Az eseményt az Együtt Szilágypanitért Egyesület szervezte és bonyolította le, a helyi önkormányzat, több helybeli önkéntes segítségével és önzetlen munkájával. A szervezők igyekeztek minden korosztálynak tevékenységeket biztosítani a nap folyamán, kezdve a legkisebbektől, akiket babazuggal vártak, ahol különféle hordozókat lehetett felpróbálni és egy kicsi ugráló vár is a gyerekek szórakozását szolgálta.

Ezenkívül egy nagyobb ugrálóvár is volt, ahol a nagyobbak szórakozhattak kedvükre az arcfestés, versenyek, táncos-zenés előadások között. A versenyek nagy sikernek örvendtek mind a felnőttek, mind a gyerekek körében. Minden versenyszámban érdekes jutalomban részesültek a győztesek. Volt apa-fia taliga, anya-lánya limonádé, bicikli, futóbicikli, több ügyességi, de még dinnyeevő verseny is!

Emellett az 5-8 osztályos tanulók egy “village tour” azaz falutúra nevű vetélkedőn mérték össze ügyességüket és tudásukat, ahol a tét egy élmenyparkba való kirándulás volt. Továbbá jutalmazták a hét folyamán előre meghirdetett rajzverseny győzteseit, 6 kategóriában, kisóvodástól a végzős diákokig. De nem maradt el a kézműves foglalkozás sem, ennek keretén belül szövet szatyrokra lehetett festeni, pecsételni, amit természetesen mindenki haza is vihetett. A hasa sem maradt üres senkinek, hiszen a gyerekek ebédben is részesültek.

Ezzel még közel sem ért véget a nap, hiszen a kicsik legnagyobb örömére Minni és Mickey egér is felbukkant mesés hangulatot teremteve. Hangszer simogató is várta az érdeklődőket, ahol a vidám dallamok, gyerekdalok, tánc és mulatság után a gyerekek kézbe vehették és megszólaltathatták a hangszereket.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy eseménydús és izgalmas nap volt mindenki számára.

A leírtak nem tudják visszaadni azt a sok kacajt, ami vasárnap felcsendült, de tükrözik a törekvést, ami ennek az eseménynek a hátterében állt. A törekvés már félsiker, a hozzáadott munka élményt szerzett, az élmény pedig örök. A lendületet tekintve biztosan lesz még része Szilagypanit lakosainak hasonló élményekben.

D. A.