Thu. Sep 21st, 2023

Megkönnyíteni a lakosok mindennapjait

,,Épül a sportterem az iskola
udvarán, egy hónap múlva elkezdik a tömbházak építését is
Bukarestből, az Országos Beruházási Társaságtól (CNI), kaptunk 6 millió lejt tavaly augusztusban egy sportte­rem építésére, amit már elkezdtek, félig elkészült, augusztusig be is fejeződnek a munkálatok.
Az Országos Lakásügynökséghez letettünk egy tervezetet két tömbház építésére, ezt jóváhagyták, és maximum egy hónap múlva jön egy olasz cég, amelyik elkezdi az építkezést. A terület a hivatal kertjében van, ide fog épülni egy 16 egyszobás, I. komfortú garzon és egy 16 kétszobás, II. komfortú lakás fia­taloknak, esetleg azoknak, akiknek nincs lakásuk vagy tanároknak. Reméljük, 2 év alatt ezt felépítik.

 

Turizmus
Nagyon sok hazai és külföldi halász jön a vízgyűjtőmedencéhez, ahol megyei és országos szintű versenyeket tartanak. Elmondhatom, hogy itt már 40 kg-os halat is fogtak. Ez a terület jó szórakozási hely a fiatalok számára, mert szabadidejük nagy részét itt töltik.
Varsolc 400 borospincével büszkél­kedhet, lakossági arányra leosztva ná­lunk van a legtöbb borospince az országban. Az első legrégebbi megmaradt borospincénk 1879-ben épült.
Minden évben, szeptember utolsó va­sárnapján megtartjuk a falunapokat, a Varsolci napokat, ahova öt külföldi településről – három Magyarországról, egy Szlovákiából, egy Kárpátaljáról – jönnek hozzánk vendégek.”

Részletesebben Varsolc községről az idei Szilágyság 12. lapszámában olvashatnak.