Mon. Jul 13th, 2020

Megkezdődött a soron kívüli képességvizsga, Szilágy megyéből három tanuló vesz részt a megmérettetésen

Több mint kétszáz nyolcadik osztályt végzett tanuló kezdte ma a soron kívüli képességvizsgát, amelyre összesen 216 tanuló iratkozott be. Szilágy megyéből három tanuló iratkozott vesz részt a megmérettetésen, egy tanuló Gyümölcsénesről (Plopiș), egy a zilahi Iuliu Maniu iskolából, és egy a Zilahi Református Wesselényi Kollégiumból. Mindhárom diák egészségügyi okok miatt hiányzott a vizsgákról. A gyümölcsénesi diák elkülönítve volt, ezért ő mindhárom tantárgyból fog vizsgázni, a Iuliu Maniu iskola tanulója kórházban volt, ő nem vehetett részt a matematika vizsgán, a ZRWK tanulója magyar nyelv és irodalomból fog vizsgázni szerdán, ő is egészségügyi okok miatt hiányzott a képességvizsgáról – tájékoztatott Dari Tamás tanfelügyelőhelyettes.

A képességfelmérő a román nyelv- és irodalom vizsgával kezdődöttk (erre 192 tanuló iratkozott be), kedden matematikából mérik fel a tanulók tudását (206), szerdán pedig anyanyelvből vizsgáznak a diákok (9).

Az írásbeli próbák reggel 9-kor kezdődnek 37 megye 60 vizsgaközpontjában. A tanfelügyelőségek szerint Arad, Kovászna, Ilfov, Mehedinţi és Tulcea megyében nincs szükség soron kívüli vizsgára.

Az eredményeket július 2-án délig teszik közzé, és aznap 14 és 20 óra között fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket július 4-én ismertetik.

K.M.