Wed. Jul 24th, 2024

Meghosszabbították a határidőt a vállalkozások számára, újabb pályázati lehetőség indul az önkormányzatoknak

Az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma 500 millió euró értékben írt ki pályázatot a vállalkozások energiahatékonyságának támogatására. A Nagy Infrastruktúra Operatív Programból megvalósuló pályázatokra a mikro-, kis-, közép-, illetve a nagyvállalkozások is jelentkezhetnek, amennyiben megfelelnek az útmutatókban leírt kritériumoknak. A pályázati dokumentációkat az IMM Recover platformon keresztül lehet benyújtani.

Ismét meghosszabbították a jelentkezési határidőt, november 24. délután 17:00-ig, a 200 milliós állami támogatásra, amelyből a megújuló energiaforrásokból, saját fogyasztásra történő energiatermelésre lehet pályázni. Az állami támogatás pályázati útmutatójáról itt és itt olvashatnak többet.

A vállalkozások mellett a helyi önkormányzatok is pályázhatnak megújuló energiaforrások beszerzésére összesen 250 millió euró értékben. A támogatást olyan speciális berendezésekre lehet költeni, amelyek a fotovoltaikus panelek beszerzését, illetve a geotermikus vízenergia vagy szélenergia felhasználását segítik elő. Az elnyerhető támogatások értéke minimum 500 000 euró, maximum 5 000 000 euró. A pályázatból nem számolhatóak el viszont az energiatárolásra vonatkozó beruházások.

A támogatási kérelmek benyújtási határideje december 5., délután 17:00 óra.


A 100 millió euró értékű de minimis támogatásra ma délután 17:00-ig várják a pályázatokat a vállalkozásoktól. A pályázat útmutatója itt található. 

A helyi önkormányzatok megújuló energiaforrásokból, saját fogyasztásra történő energiatermelésének pályázati útmutatója itt található.