Tue. Jun 15th, 2021

Megemlékezés

Azoknak, akik még most sem értik focimozgalmunk közösségformáló, megtartó lényegét, barátságot, szeretetet, összefogást, összetartozást hirdető tevékenységét, álljon itt egy nemrég elhunyt testvérünk, barátunk, kollégánk ŐSZ SÁNDOR (1965. február 4. – 2021. március 13.) példát mutató tevékenysége.

Romló egészségi állapota ellenére (fiatalkori nehéz fizikai munka következménye) vállalta Szövetségünk zilahi szervezési alelnöki teendőit, ahol derekasan kivette tevékenységét a mindennapok megpróbáltatásaiból, de főleg a kampányrendezvényekre, a Zilahi Magyar Napok, a szüreti, a farsangi mulatságok szervezésében járt az élen.

Karakán egyéniség volt, becsületes, lelkiismeretes munkájával tűnt ki többek között. A tettek embere volt, első a munkában, a szakmában, a szervezetben, az RMDSZ, a Szilágy Társaság, a focimozgalom tevékenységében. Az adott szó nála szent volt, ha néha nyersen is fogalma­zott, haragudni rá nem tudtunk, mert mindig az i­gazságra törekedett, s kerülte a mellébeszélést.

Példamutató volt családszerető tevékenysége, meghatóan szerette egyetlen leányát és két uno­káját, akiket örömmel vitt óvodába, iskolába…
Mi, a Szilágysági Magyar öregfiúk focimozgalmának veteránjai sajnáljuk, hogy Sanyi elég későn kapcsolódott be tevékenységünkbe, ahol a társaság pénzügyelője volt minden találkozón. Boldogan újságolta karácsony előtt: Jancsi bátyám, (mert tisztességtudásra is megtanították szülei) képzeld komoly sorban állás után sikerült vásárolnom 10 új csíkos ujjatlan műanyagmellényt a csapatok megkülönböztetésének könnyítésére! Mások talán egyében törték a fejüket újév elején…

Sokszor saját kocsijával szállította a terembiztosokat valamelyik tornateremhez. Megtette, mivel alkoholt nem fogyasztott, így a találkozó reggelén nem a pálinka sárgasága és gyöngysora érdekelte, hanem a benevezett csapatok pénz­ügyeinek intézése, a kitöltendő ívek kiosztása és összegyűjtése. Végig ügyelt a sportszerűség betartására, a trágár beszédek visszaszorítására, a rendetlenkedők helyreigazítására. Sütő József (Öcsi), Csóka László (Laci), Birta Tamás (Tomi) mellet ő volt stábunk meghatározó embere. Mi pedig, akiket barátjává fogadott, nagyon hiányolni fogjuk Sanyi megbízható ügyködését. Nyugodj békében kedves barátunk.

Zilah, 2021. április 25 .
Seres Dénes, Sütő József, Kovács Kuruc János, Csóka László, Birta –Szabó János Tamás