Mon. Oct 2nd, 2023

Megalakult a Romániai Magyar Közgazdász Társaság szilágysági szervezete

Szilágy megyében is létrejött csütörtökön Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) területi szervezete azzal a céllal többek között, hogy a tagok rendszeresen találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek, szakmai és gazdasági előadásokat szervezzennek, és újabb tagokat toborozzanak.  

Az alakuló gyűlésen részt vett Gyerkó László, a szervezet országos elnöke, a versenyhivatal elnökségi tagja, és a szervezet négy alelnöke: Nagy Bege Zoltán, az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság alelnöke, Bálint Csaba, a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának elnökségi tagja és Szőcs Endre, a kolozsvári RMKT elnöke. Az alapszabályzat ismertetése után az érdeklődők beiratkozhattak a megyei szervezetbe, és a tagok megválasztották az RMKT Szilágy megyei elnökét, Nagy Imre István közgazdászt, és a három alelnököt: Bartha-Fülöp Mónika vállalkozót, Kovács Tímea jogászt és Papp Zsolt vállalkozót.

Részletesebben a https://maszol.ro/gazdasag/Megalakult-a-Romaniai-Magyar-Kozgazdasz-Tarsasag-szilagysagi-szervezete?fbclid=IwAR0sFtJzNjRstT9l11__GUMVvlRWvd_ls6pHwBGNSPrXK7u1_SrX3492-dk honlapon és a Szilágyság hetilapban.