Wed. Mar 22nd, 2023

Matematika tantárgyversenyen jeleskedtek a szilágysági diákok

Február 20. és 23. között Arad és azon belül a Csiky Gergely Főgimnázium volt a házigazdája a XXXII. Erdélyi Magyar Matematikaverseny, illetve az V. Országos Magyar Matematika Olimpia országos szakaszának. A versenyre 180 diák jelentkezett Arad, Fehér, Bihar, Beszterce, Kolozs, Kovászna, Hargita, Hunyad, Máramaros, Maros, Szatmár, Szilágy, Szeben és Temes megyéből.

Szilágy megyét hét tanuló képviselte, őket Zay Éva, a Silvania Főgimnázium tanárnője kísérte el. A verseny tételösszeállító és javító bizottságában Szilágy megye három tanárral képviseltette magát: Bara Lajos, a Zilahi Református Wesselényi Kollégium tanára, Faluvégi Melánia, a Zilahi Simion Barnutiu Általános Iskola tanárnője, valamint Lőrincz Enikő, a Szilágysomlyói Simion Bărnuțiu Főgimnázium tanárnője.

A versenyt követően Kiss Janka Anna, 6. osztályos tanuló, a Zilahi Mihai Eminescu Általános Iskola diákja III. helyezést ért el, valamint a hazavihette a szervezők 3. helyezettnek kijáró díját is. Felkészítő tanára: Bernát Andrea.

Az Oktatási Minisztérium által odaítélt és a szervezők által felajánlott elismerést Loga Patrik, a Zilahi Silvania Főgimnázium 10. osztályos tanulója kapta meg, felkészítő tanára: Turdean Katalin.

A szervezők által felajánlott elismerésben, a Zilahi Simion Bărnuțiu Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Demjén Kata érdemelte ki, felkészítő tanár: Faluvégi Melánia.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak!