Wed. Sep 27th, 2023

„Légy SMURD-önkéntes, és tökéletesen boldog leszel” – az állami kitüntetett Józsa Nándorral beszélgettünk

Lovagi fokozatú érdemrendet kapott az államelnöktől a szilágysomlyói születésű Józsa Nándor Lóránd. A Szatmárnémetiben élő és tevékenykedő teológus-történész, a SMURD rohammentő-szolgálat önkéntesét azért az odaadásért és professzionalizmusért tüntették ki, amelyet az idők során önkéntesként, sürgősségi esetekben elsősegélynyújtásban bizonyított. Az állami kitüntetést a múlt héten vehette át.

Józsa Nándor Szilágysomlyón született 1984. július 22-én, az általános iskolát szülővárosában végezte, majd tanulmányait a nagyváradi Római Katolikus „Szent László” Gimnáziumban, ezt követően a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia-Történelem szakán folytatta. ….

„Egyetlen egy ember sem tudja, hogy életében milyen lesz a következő pillanat: lehet az örömteli, de lehet, hogy a rohammentősökre lesz utalva. Egy biztos, a bizonytalanság. Az itt végzett munkát nem nehéz megszokni, minden csak mentalitás kérdése. Ha riasztanak, megyünk, és a kollégáimmal együtt szolgálunk és tesszük a feladatunkat, amit a szükséghelyzetben tenni kell. Volt eset, amikor az újraélesztésre nem reagált az áldozat és elhunyt. Ilyenkor abban bízom, hogy az élet odaát folytatódik, ha hiszünk az Istenben és az általa alkotott örök életben” – fogalmazott Józsa Nándor Lóránd. ….

Az önkéntességről bővebben a https://maszol.ro/belfold/Legy-SMURD-onkentes-es-tokeletesen-boldog-leszel-az-allami-kituntetett-Jozsa-Nandorral-beszelgettunk honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.